Tunnetko sinä matkustushäpeää?

Toisessa suomalaisessa iltapäivälehdessä oli kuluneella viikolla juttu julkisuuden henkilöistä, jotka ovat matkustaneet ulkomaille. Juttu kertoi siitä, millaisia reaktioita heidän matkapostauksensa sosiaalisessa mediassa olivat saaneet. Saatu palaute ei ollut positiivista. Se oli enimmäkseen syyllistävää ja halveksivaa. Palautteen antajien mielestä matkustaneiden ihmisten tulisi hävetä käyttäytymistään.

Saman sukuiseen ilmiöön on helppo törmätä myös Aurinkorannikon sosiaalisen median keskusteluissa. Ravintoloissa ja ulkoilmatiloissa kaikkien sääntöjen mukaan järjestettyihin tilaisuuksiin osallistuvia ihmisiä on syyllistetty ja nimitelty koronalingoiksi. Samoin näiden tilaisuuksien järjestäjät ovat saaneet kuulla melko karua palautetta.

Jotenkin sitä haluaisi uskoa, että viranomaiset ovat tehneet suosituksensa ja määräyksensä käytettävissä olevan parhaan tiedon pohjalta. Säännöt ovat varmasti vähintään riittäviä. Vastuullisesti käyttäytyvät ihmiset osaavat kyllä huolehtia turvaväleistä ja muusta tarvittavasta hygieniasta. Ei siihen tarvita naapurin paheksuntaa tai sosiaalisen median räksytystä. Ruma sana pitäisi mieluummin sanoa näille syyllistäjille ja räksyttäjille.

Erikseen ovat ne ihmiset, jotka tieten tahtoen rikkovat sääntöjä. Jos Marbellasta on löytynyt sata ihmistä pussailemassa toisiaan ympäri päissään ilman maskeja, he ansaitsevat tulla ojennetuiksi teoistaan. He eivät ole käyttäytyneet vastuullisesti, kuten suuri enemmistö tekee.

Suomesta Aurinkorannikolle matkustamisessa ei ole mitään hävettävää eikä tuomittavaa. Tervetuloa tänne etelän lämpöön viettämään mukavaa elämää vastuullisesti. Jo molempiin suuntiin vaadittavat testaukset onneksi estävät vastuuntunnottomien k***päisten ilonpilaajien tulon.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...