Rajat aukeavat Aurinkorannikolla

 

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluvut jatkavat laskuaan Aurinkorannikolla. Torstaina päivitetyissä luvuissa merkityksellisen 500/100.000 asukasta -rajan alle oli päässyt 11 kaikkiaan 14:stä Aurinkorannikon kaupungista. Ilmaantuvuusluvun laskeminen alle 500:een merkitsee kaupungin rajojen avautumista, toisin sanoen liikkuminen kaupungista toiseen on jälleen sallittua niiden kaupunkien kesken, joiden luku on alle 500.

Aurinkorannikon kaupungeista vapaampaan liikkuvuuteen pääsevät Mijas, Fuengirola, Benalmádena, Torremolinos, Málaga capital, Rincón de la Victoria, Velez-Málaga, Algarrobo, Torrox ja Nerja. Toisin sanoen Mijasista itään Aurinkorannikko on perjantaista alkaen auki.

Mijasista länteen sen sijaan kaupunkien rajat pysyvät kiinni. Marbellassa, Esteponassa ja Manilvassa ilmaantuvuusluvut ovat edelleen yli 500. Esteponan ja Manilvan välissä pieni kaistale rantaa kuuluu Casaresille, joka myös on alle 500:ssä.

Huomion arvoista on, että liikkuminen kaupungista toiseen edellyttää, että sekä lähtö- että tulokaupunki ovat ns. ”auki. Toisin sanoen perjantaista alkaen saa esimerkiksi kulkea Mijasista Fuengirolaan ja Fuengirolasta Mijasiin, koska molempien kaupunkien rajat ovat auki. Sen sijaan esimerkiksi Mijasista ei saa kulkea Marbellaan, eikä Marbellasta Mijasiin, koska Marbellan rajat ovat kiinni.

Maakuntahallituksen luoman käytännön mukaan asiasta julkaistaan perjantaina virallinen BOJA-tiedote, ja rajojen avautuminen astuu voimaan perjantaiaamusta alkaen.

Rannikon kaupunkien ohella myös koko joukko muita Málagan provinssin kuntia siirtyy vapaamman liikkumisen aikaan. Aurinkorannikon lähikunnista tässä joukossa ovat Alhaurín de la Torre, Cártama, Coín, Guaro ja Pizarra. Jo aiemmin alle 500:n kuntiin ovat lukeutuneet mm. Alhaurin el Grande, Monda ja Istán.

Kaiken kaikkiaan tästä viikonlopusta alkaen Málagan provinssissa on on selvästi enemmän alueita joilla saa liikkua, kuin ns. suljettuja alueita.

Aurinkorannikon kaupungit ylittivät 500 ilmaantuvuusluvun 18. tammikuuta ja niiden rajat sulkeutuivat 20. tammikuuta. Näin ollen liikkumisrajoitus ehtii olla voimassa kuukauden. Tässä välissä Málaga capital ehti käydä jopa yli tuhannessa, minkä seurauksena kaupungin kaikki ei-välttämätön liiketoiminta oli suljettuna reilun viikon.

Tämän torstain tilastoissa ilmaantuvuusluku jäi yli 500:aan siis neljässä Aurinkorannikon / lähiseudun kaupungissa: Esteponassa (759), Marbellassa (665), Manilvassa (639) ja Ojénissa (550). Näidenkin kaupunkien ilmaantuvuusluku on kuitenkin ollut laskusuunnassa, joten tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että kun lukujen tarkastelu seuraavan kerran tehdään ensi viikon torstaina, myös nämä kaupungit vapautuvat liikkumiskiellosta.

Päivitetty 19.2. klo 6.57. Uutiseen päivetty tieto rajoitusten purkamisen aikaistamisesta vuorokaudella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...