Suomalaisia laskeutui Málagaan elokuussa 300% enemmän kuin viimevuonna

 

Matkailu, ainakin lentomatkailu heräilee. Lennot täyttyvät ja lisää vuoroja buukataan jatkuvasti.

Finnair ilmoitti tällä viikolla lisäävänsä vuoroja monille reiteille, myös Helsinki-Málaga välille. Se kertoo siitä, että kysyntä nousee kovaa tahtia. Lokakuussa parhaimmillaan Helsingistä näyttää tulevan kolme suoraa lentoa päivässä. Ihan ei vielä olla vuoden 2019 tasolla, jolloin lentoja tuli jopa viisi päivässä.

Grafiikka näyttää kuukausittain suomalaisten laskeutumisen Málagan lentokentälle tammikuusta 2019 elokuuhun 2021. (Aena.es)

Tilasto on siinä mielin hauska väline, että niitä oikein käyttäen asia kuin asia saadaan näyttämään halutulta. Tämän artikkelin dramaattisen kuuloinen otsikko on tilastojen valossa täysin totta, mutta aivan yksiselitteinen totuus se ei ole. Viime vuosi oli matkailun suhteen lähes kokonaan suljettu, suomalaisia laskeutui elokuussa Málagaan vain noin 1.300. Kuluvan vuoden elokuussa luku oli noin 5.300, eli kyllä 300% enemmän kuin viime vuonna.

Jos vertailukohdaksi otetaan vuoden 2019 elokuu ollaan ihan eri tilanteessa. Tuolloin suomalaisia laskeutui Málagaan noin 16.000. Nyt saapuneiden määrä on siis vain kolmannes huippuvuoden elolukemista.

Kulunut elokuu oli vielä koronan kauhuissa elämistä. Siksi sen matkailulukujen tuijottaminen ei anna oikeaa kuvaa siitä, mitä alkava syksy tuo tullessaan. Kaikkialla Euroopassa tartuntaluvut ovat vahvassa laskussa ja rokotuskattavuus jyrkässä nousussa. Tämä yhtälö avaa maailman ja matkailun aivan uusiin sfääreihin. Kun kuukauden päästä pääsemme tarkastelemaan syyskuun tilastoja, olemme jo paljon enemmän oikeilla jäljillä matkailun volyymin kehittymisestä.

Antti Pekkarinen

Lue aiheeseen liittyvä pääkirjoitus:

Valhe, emävalhe, tilasto = Gin & Tonic – Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...