Stephanie Rchidi – Luontainen myyntinainen

 

Koronakurjuuden keskellä monet alat ovat joutuneet erittäin lujille ja jopa liian tiukkoihin paikkoihin. On kuitenkin hyvä muistaa, että on niitäkin aloja, joille pandemia on tarjonnut haasteiden ohessa myös uusia mahdollisuuksia. Yksi tällainen alue on verkkotoimintojen kehittäminen.

Stephanie Rchidi tuli Aurinkorannikolle viime lokakuussa, kun hänen veljensä houkutteli hänet mukaan firmaansa, joka tarjoaa yrityksille mm. verkkosivuja, verkkokauppoja, verkkojärjestelmiä, digitaalista markkinointia, jne. Pandemian aiheuttama osin pakollinen digiloikka on lisännyt kysyntää siinä määrin, että lisäkäsille oli tarvetta. Pienen houkuttelun jälkeen hän tarttui tarjoukseen ja tuli vastaamaan yrityksen myynnistä ja operatiivisesta toiminnasta.

– Molemmat vanhempani ovat aina olleet yrittäjiä, joten kaupankäynti tuli jo pienenä tutuksi sekä heidän kauttaan, että sisarusten kesken. Veljelläni oli jo lapsena kauppa, jossa kaikki muut pihapiirin lapset tulivat tekemään ostoksia, joten mallia on tullut sieltäkin, kertoo Stephanie Rchidi, joka on toiseksi nuorin kuuden sisaruksen joukosta.

Myynti verissä

Pihaleikit muuttuivat Stephanie Rchidin elämässä oikeaksi työksi, kun hän huomasi pärjäävänsä myyntityössä.

– Aloitin puhelinmyyntityön 14-vuotiaana, ja satuin olemaan ihan hyvä siinä. Isäni antoi hyvän neuvon, että jos olet jossain hyvä, niin siinä kannattaa pitäytyä. Niinpä en ole koskaan ajatellutkaan, että miksi lähtisin tekemään jotain muuta.

Puhelintyöstä Rchidi keräsi kokemusta myös Aurinkorannikolla 2010-luvun alkupuolella, kunnes palasi Suomeen opiskelemaan. Vuonna 2016 hän aloitti liiketalouden tradenomin opinnot Laurea-ammattikorkeakoulussa. Noiden opintojen ohessa hän pääsi myös mielenkiintoisen työnantajan palvelukseen, ja takaisin Espanjaankin.

– Pääsin Trainer’s Houselle 2016 sopimaan tapaamisia. Kun olin ollut muutaman kuukauden talossa, he päättivät perustaa toimiston Torreviejaan, Costa Blancalle. Koska olin ollut jo aiemmin Espanjasa, halusin lähteä sinne mukaan avaamaan uutta toimistoa.

Torreviejassa Stephanie Rchidi vietti puolisen vuotta, jonka jälkeen hän pääsi Trainer’s Housen Trainee-ohjelmaan ja sitä myötä talon palvelukseen vakinaiseksi konsultiksi noin pariksi vuodeksi. Kunnes oli aika palata Espanjaan.

Paluu Aurinkorannikolle

– Olimme veljeni kanssa puhuneet jo pitkään siitä, että olisi kiva pyörittää yhteistä yritystä. Hän itse asiassa houkutteli minua tänne jo koko kesän, mutta vasta syksyllä aika tuntui oikealta, kertoo Rchidi, joka saapui rannikolle lokakuussa 2020.

Niin siinä siis lopulta kävi, että pihaleikit veljen ”kaupassa” vaihtuivat yhteiseen yrityksen pyörittämisen. Mutta millaista oman veljen kanssa on ollut tehdä töitä?

– Se on ollut oikein antoisaa. Olemme aina olleet tosi läheisiä kaikkien sisarusten kesken, joten siinäkin mielessä on ollut helppoa työskennellä yhdessä. Veljeni kanssa olemme aina olleet myös saman henkisiä ja vaikka emme aiemmin ole olleet samassa työssä, niin olemme aina puhuneet paljon työasioista.

– Niinpä oli lopulta todella luontevaa tulla tähän töihin. Vaikka joskus olisi jotain hankaluuksiakin, niin tiedämme, että niin kauan kuin arvot ja päämäärät ovat samoja, ei ole mitään hätää, hän kuvailee.

Useamman Suomessa vietetyn vuoden jälkeen pandemian keskellä oleva Fuengirola näytti Stephanie Rchidin silmiin muuttuneelta.

– Pandemia tietysti vaikutti siihen, että monia tuttuja liikkeitä ei enää ollut, mutta sen lisäksi myös ihmisiä oli lähtenyt. Omasta vanhasta kaveripiiristäni jäljellä oli yksi tai kaksi ihmistä.

Työikäisten keskuudessa hän on tehnyt mielenkiintoisen havainnon.

– Jotenkin minusta tuntuu, että väki ei ole enää niin siiloutunutta, että oltaisiin esimerkiksi vain saman työnantajan tai tiimin palveluksessa olevien ihmisten kanssa. Näyttää siltä että ihmiset ovat nyt enemmän ns. yli työpaikkarajojen tekemisissä toistensa kanssa.

Reilun puolen vuoden Espanjassa asumisen jälkeen Stephanie Rchidi kertoo, ettei toistaiseksi ikävöi Suomesta – kavereiden ja perheen lisäksi – juuri mitään. Mutta yksi asia tulee mieleen.

– Rehellisesti sanottuna välillä kaipaan sitä dynaamisuutta mitä Suomessa on esimerkiksi työympäristössä. Vaikka toisaalta nautin myös tästä täkäläisestä tyylistä.

Kuka?

  • Stephanie Rchidi
  • 28 vuotta
  • Kotoisin pääkaupunkiseudulta
  • Liiketalouden tradenomi
  • Harrastaa juoksua

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...