Pähkinät 23/21

 

1. Kuinka kapea (cm) on Espanjan kapein kerrostalo?

2. Minkä ikäisenä saksalainen keskitysleirin vartia joutuu oikeuden eteen 3.500 ihmisen murhasta?

3. Kuka maailmantähti mainosti suomalaista lonkeroa ilmaiseksi Instagramissaan?

4. Mikä moka järjestäjille sattui, kun ralliajaja Kalle Rovanperä voitti ensimmäisen MM-rallin osakilpailunsa Virossa?

5. Mistä maasta tulevat Santa Marian texmex-valmisteet?

6. Mikä on Suomen vanhin matkailunähtävyys?

7. Missä suomalaiskaupungissa Amazon alkaa kehittämään jakelurobottiaan?

8. Kuka on amerikkalaisten historioitsijoiden mielestä USA:n kaikkien aikojen huonoin presidentti?

9. Kenen kuninkaallisen syntymästä tuli 1.7. Kuluneeksi 60 vuotta?

10. Minä vuonna Englanti on voittanut viimeksi Saksan arvokisoissa ennen tämän vuoden EM-kisoja?

Oikeat vastaukset kuvan alapuolella.

1. 107 cm

Talo sijaitsee Valencian vanhassa kaupungissa. Siinä on viisi kerrosta. Joidenkin lähteiden mukaan se olisi Euroopan kapein talo, mutta joidenkin mukaan Hollannista löytyisi vielä kapeampi. Se on yhden perheen omistuksessa ja toimii heidän varastonaan.

2. 100-vuotiaana

Mies toimi Sachsenhausenin vartijana toisen maailman sodan aikana. Neuruppinin syyttäjävirasto nosti syytteet jo helmikuussa, mutta lääkäri näytti oikeudenkäynnille vihreää valoa vasta tänä kesänä.

3. Kim Kardashian

Kim laittoi kuvan suomalaisen The Long Drink Companyn juomasta Instagramiinsa noin 240 miljoonan seuraajansa ihmeteltäväksi. Yhtiön omistajille se tuli täysin yllätyksenä. Normaalisti tähtisomettajat vaativat huimia summia vastaavista tempauksista.

4. He soittivat Viron kansallislaulun

Niin Suomen kuin Viron kansallislaulut on saksalaisen Frederik Paciuksen käsialaa. Kappaleet vaikuttavat äkkiseltään samalta, mutta Suomen kansallislaulussa on kertosäe sekä laulun lopussa kertaus.

5. Suomesta

Santa Maria ja Poco Loco texmex-tuotteet ovat Pauligin valmisteita. Yhtiö on aloittanut uuden hiilineutraalin tortillatehtaan rakentamisen Hollantiin varmistaakseen asemansa Euroopan texmex-tuotteiden markkinajohtajana.

6. Imatrankoski

Imatrankoskea on käyty hämmästelemässä jo 1800-luvulta lähtien. Sen ainutlaatuinen luonto tunnustettiin jo silloin. Vuonna 1842 koskimiljööstä tehtiin Suomen ensimmäinen luonnonpuisto, Kruununpuisto. Se perustettiin Venäjän keisarin Nikolai I:n käskystä.

7. Helsingissä

Kehityskeskukseen palkataan 24 insinööriä, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä USA:n, Britannian ja Saksan kehityskeskusten kanssa. Jakelurobottien on tarkoitus kulkea jalkakäytävillä kävelynopeutta.

8. James Buchanan

Buchanan ajoi USA:n päätöksillään sisällissotaan. Toiseksi huonoin oli Andrew Johnson, joka esti veto-oikeudellaan entisiä orjia suojanneita lakiehdotuksia. Kolmanneksi huonoin on Franklin Pierce, jota oma puolue ei olisi edes laittanut ehdolle toiselle kaudelle. Neljänneksi huonoin on Donald Trump!

9. Prinsessa Dianan

Prinsessa Diana menehtyi Pariisissa auto-onnettomuudessa 31.8.1997. Hänen uusi poikaystävävänsä oli Dodi al-Fayed, jonka isä, egyptiläinen liikemies Mohamed Al-Fayed omistaa Lontoon tunnetuimman tavaratalon Harrodsin.

10. 1966

Englanti voitti Saksan tänä vuonna EM-kisojen välieräottelussa Lontoon Wembleyllä numeroin 2-0. Loppuottelussa Englanti hävisi Italialle rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Itse ottelu päättyi 1-1.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...