Paratiisista

Ylen ja espanjalaisen Mediapro-yhtiön yhteistuotantona toteutetun Paratiisi -tv-sarjan toisen tuotantokauden kuvaukset ovat jo alkaneet. Itse asiassa kaikki Suomessa tehtävät kuvaukset on jo tehty, ne saatiin päätökseen syyskuun lopulla.

Espanjaan ja Aurinkorannikolle sarjan kuvausryhmät saapuvat loppiaisen jälkeen tammikuussa. Sitten alkaa tiivis jakso, kuvauksia jatketaan pääsiäiseen saakka.

Aurinkorannikko ja sen suomalaisyhteisö pääsevät jälleen kivasti esille Suomen televisiossa. Espanjassakin sarja toki esitetään telkkarissa, mutta ainakin ykköskausi oli maksumuurin takana, mikä vaikutti merkittävästi katsojalukuihin. Toivottavasti kakkoskausi tulee Espanjassakin ilmaiselta kanavalta.

Paratiisin ensimmäinen tuotantokausi ikään kuin virallisti alueen suomalaisyhteisön olemassaolon. Suomalaisporukka oli sarjassa luonteva osa päivittäistä elämää. Samalla tapaa, kuin vaikka Wallanderissa Ystadin ihmiset ja rakennukset ovat osa tarinaa. Tai Ivalon ravintolat ja terveyskeskus olivat elimellinen osa Ivalo-sarjaa.

Jo vuosia sitten tällä palstalla pohdittiin, onko olemassa sellainen identiteetti, kuin Aurinkorannikon suomalainen. Joko täällä pitkään asuneet voivat sanoa olevansa kotoisin Fuengirolasta, Mijasista tai Torremolinosista. Paratiisi varmasti vahvisti tällaista identiteettiä. Alueen toisen polven suomalaiset ovat sitten ihan oma lukunsa tässä sosiologiassa.

Ensi viikolla pääset lukemaan Paratiisi-sarjan ohjaajan Marja Pyykön ja pääosanäyttelijän Riitta Havukaisen haastattelun.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...