Maastopalo saatu kontrolliin – evakuoidut pääsevät palaamaan kotiinsa

 

Aamulla noin seitsemän aikaan Andalusian presidentti Juanma Moreno twiittasi palon olevan palomiesten kontrollissa. Hän oli juuri saanut tiedon Infocan johtajilta. Nyt vaikuttaa siltä, että palo on voitettu, jäljellä on toki vielä paljon jälkisammutusta.

Ennusteiden mukaan sade jatkuu tänään alueella joten se auttaa vielä kytevien pesäkkeiden sammuttamisessa.

Maastopalon tuhovoima oli valtava. Tällä hetkellä arvioidaan noin 10.000:n hehtaarin tuhoutuneen palon alla.

Kotiin evakosta

-Illalla klo 20.51 tuli viesti kaupungintalolta, että kotiin voi palata, vaara on ohi, sanoo Júzcarin kylästä evakuoitu Rami Kääriäinen.

Ihmiset, jotka jouduttiin sunnuntaina evakuoimaan viidestä alueen kylästä, ovat eilisestä illasta alkaen voineet palata koteihinsa. Ainoastaan Genalguacilin kylä oli vielä aamulla suljettuna. Jubrique, Júzcar, Pujerra, Faraján ja Alpandeire olivat evakoituja kyliä, niiden asukkaat ovat voineet jo palata koteihinsa.

-Jäimme vielä Fuengirolaan yöksi, minulla on tiistaina muutama työasia hoidettavana. Menemme kotiin tiistaina illemmalla, helpottunut Kääriäinen kertoo.

-Minulle soitti eilen illalla tuttu ravintoloitsija David Fernándes Tirado  Casaro -ravintolasta ja kertoi erikoisen yksityiskohdan. Vaikka asukkaille oli tullut lupa palata kotiin, poliisille tuo infomaatio ei ollut mennyt. Guardia Civilin miehet olivat pysäyttäneet kaikki Júzcariin menevät autot ja jono oli muodostunut melko pitkäksi. Ei ollut auttanut, vaikka olivat näyttäneet kaupungin lähettämiä tekstiviestejä, poliisit odottivat virallista määräystä purkaa tiesulku. Se tuli jonkin ajan kuluttua ja sitten ihmiset saivat palata koteihinsa. Jonottaessa oli alkanut tunteet jo lämpenemään, Kääriäinen referoi tuttavansa puhelua.

Palaamme Kääriäisten kotiinpaluutunnelmiin myöhemmin tänään illalla.

Antti Pekkarinen

Lue myös:

https://fuengirola.fi/maastopalo-aurinkorannikolla-leviaa-kaariaiset-joutuivat-jattamaan-kotinsa-liekkien-edesta/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...