Sinua, sinua rakastan

 

Erja on noin nelikymppinen ja Pasi viisikymppinen. Molemmilla on takanaan pitkiä ihmissuhteita, myös avioliittoja. Ehkä kokemus Amorin oikuista on opettanut heidät tarttumaan kiinni rakkauden hetkeen, kun sellainen avautuu.

Rakastavaisten päivän kunniaksi annetaan Erjan ja Pasin itse kertoa oma rakkaustarinansa, un historia de amor.

Miten tapasitte toisenne?

E: Tavattiin Facebookissa viime keväänä Espanjan lockdownin aikaan. Faceen oli tuolloin perustettu Costan sinkut 30+ -ryhmä, johon ystävä minut kutsui. En ole ikinä moisissa ollut, enkä käyttänyt Tindereitä tai vastaavia.

P: Koska eletään nykyaikaa, niin tapasimme internetin ihmeellisessä maailmassa, ja peräti niinkin romanttisessa mestassa, kuin sinkkuryhmän livechatissa. ….tosin olin bongannut Erjan livenä juuri ennen lockdownia eräässä karaokepaikassa.

E: Sieltäpä sitten alkoikin tämä outo miekkonen ja hänen tyylinsä kirjoittaa jollain tavalla kiinnostaakin. Päädyimme tämän herran ja kolmen muun kanssa ryhmävideopuheluun. Siinä tapahtui jotain maagista. Jatkettiin siinä sitten viestittelyä ja noin viikon päästä oltiin kahdestaan ”videopuhelutreffeillä”.

E: Maanantaina 11.5. lockdownia alettiin purkaa ja päästiin lenkkeilemään. Silloin tavattiin ensimmäisen kerran livenä ja siitä syntyikin sitten kolmen tunnin lenkki. Lenkki päättyi suuteluun keskellä rantakatua. Onneksi ei näkynyt poliiseja…

Oliko rakkautta heti ensi hetkestä alkaen?

P: Kyllä, ainakin mun puolelta. Se, kun näin daamin livenä ja miten hän kantaa itsensä ja se itsevarmuus….vei kyllä jalat alta heti.

E: Oli jännä tavata ihminen näin, että mielenkiinnon herätti minussa se, miten Pasi kirjoitti. Ei siis ulkonäkö, sillä Facebookin profiilikuvasta näkyi vain aurinkolasi- ja maskipäinen miekkonen. Jotenkin silti tässä ihmisessä oli vain oikeanlainen energia. Ryhmävideopuhelun alussa tapahtui joku ”wow”-efekti ja huomasin, että se oli molemminpuolinen. Pasi on myöhemmin tosin kertonut, että hänellä tuo johtui siitä, että vasta silloin yhdisti, kuka mä oon. Oli kuulemma tämän laulajaleidin bongannut joskus Cosmoksessa ja kuvaillut mua kavereilleen sanoilla ”red-head-warning”, muttei kantti riittänyt lähestymään.

E: Toiset livetreffit oli sit mun luonani ekan lenkin jälkeen samalla viikolla muutaman päivän päästä. Se oli ilta, jolloin käytiin pitkiä keskusteluja ja mulle vahvistui, että juuri tämän ihmisen kanssa mä todella haluan olla. Perjantaina 15.5. mulla oli Facelive-konsertti, jonka jälkeen sit päätettiin ilmoittaa tää parisuhdestatus faceen. Ne toiset, eli torstaitreffit kestivätkin sitten 6 viikkoa putkeen.

Mikä hänessä on parasta nyt kun olette jo olleet parisuhteessa?

E: Naapurien mukaan tästä huushollista kuuluu jatkuvasti naurua. Sitä todella on! Molemmilla on aivan yhtä pöljä huumorintaju ja löydämme iloa samanlaisista asioista.

P: Tää on vaikee. On niin paljon mitä lisäarvoa Erja on tuonut mun elämään ja niin paljon lisää sisältöä. Ehkä se on kuitenkin se, että meillä on yhteiset tavoitteet ja toinen tukee toista tavoitteissaan.

E: Olemme molemmat hyvin vahvoja, määrätietoisia ja äänekkäitä persoonia, rakastamme hyvää ruokaa ja viiniä, ystävien seuraa, matkustelua, olemme molemmat melko spontaaneja ja helposti innostuvia. Samanlaiset intressit ja samanlainen voima kaikessa tekemisessä. Olemme molemmat yrittäjiä, mikä ei ole aina helppoa, mutta toista on helppo ymmärtää ja kannustaa niissä hetkissä, kun toinen ei meinaa jaksaakaan.

Onko hän romanttinen, miten se näkyy?

P: On, todellakin on, mutta jos tämä kohta jätettäisiin vain lukijoiden mielikuviin. Eihän nyt sentään ihan kaikkea voi paljastaa julkisesti.

E: Läheisyyttä on arjessamme hyvin paljon ja se on kukkapuskia tärkeämpää. Edelleenkin myös viesteissä on huomioimista ja romantiikkaa. Asioiden tekeminen ja kokeminen yhdessä on sitä romanttisinta. Ihailen myös Pasin herkkyyttä, joka näkyy minulle hyvin avoimesti vaikkapa hänen ikävöidessään lapsiaan. Hänessä on rohkeutta olla mies, joka uskaltaa tuntea.

Mikä on romanttisin teko, minkä hän on tehnyt?

E: Pasin romanttisin teko oli varmasti kosinta ystäviemme luona itsenäisyyspäivänä.

P: Neljän minuutin tuijotustesti … En kerro mihin se johti , mutta kannattaa oman puolison kanssa kokeilla.

Entäpäs mikä puolisossasi ärsyttää?

P: Aamun Kellotorkutukset.

E: Pasissa mua ärsyttää hänen tapansa lähteä väittelemään facebookissa jostain (mun mielestäni) jonninjoutavasta asiasta.

Teidän suhteenne alkoi ihan ”kypsässä iässä”, luuletko, että se vaikuttaa suhteen laatuun?

E: Aivan varmasti vaikuttaa ja paljon! Molemmilla noita kilometrejä on takana paljon. Molemmat ovat myös aiemmista suhteista ja itsestään ihmisenä muutenkin oppineet todella paljon. Tämä auttaa valtavasti.

P: Kyllä se vaikuttaa. Ei jaksa, eikä kehtaa leikkiä toisen tunteilla. Aina mä olen tehnyt nopeita päätöksiä, mutta nyt uuden parisuhteen alussa tuli tunne, että nyt jos koskaan all in. Ja niin tein, löin kaikki kortit pöytään.

E: Nopeastihan tässä näitä liikkeitä on tehty! Molemmilla on ollut hyvin selkeänä, mitä parisuhteelta haluaa. Siksi on myös ollut helppoa edetä nopeasti. Juuri ikä ja oma historia on näyttänyt sen, että rakkaudessa on pakko uskaltaa ja laskea muurit rohkeasti.

Kihloja vaihdettiin syksyllä, soivatko hääkellot pian?

E: Pasi halusi kosia itsenäisyyspäivänä, hänen mummonsa syntymäpäivänä ja häitä juhlitaan sitten samana päivänä tänä vuonna. Näin päivä on kuulemma helppo muistaa.

P: No ei hirveän pian, mutta tänä vuonna kuitenkin

Hääkellojen kilkatusta jäämme odottelemaan. Hyvää rakastavaisten päivää niin Erjalla ja Pasille kuin kaikille muillekin lukijoillemme.

Anti Pekkarinen

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...