Nimensä veroinen Sendero del Mar

 

Pinta-alaltaan hyvinkin pienenä kaupunkina Fuengirola, ja tarkemmin sanottuna sen päättäjät, joutuvat suunnittelemaan tarkoin voidakseen edistää asukkaiden ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Tänä keväänä kaupungin itäreunalle, Carvajalin ja Torreblancan alueelle valmistui uusi ulkoilureitti Sendero del Mar. Kävimme testaamassa miltä lenkkimaisemat näyttävät ja tuntuvat.

Rankka startti

Sendero del Mar kulkee Arroyo de Zaragoza –joen länsipenkereellä nousten aivan ns. rantatien, eli N-340 -tien kupeesta ylös Torreblancaan, calle Gorrionesille. Lähtöportti on uuden, kohti moottoritietä rakenteilla olevan bulevar de Carvajalin varrella, vain parisataa metriä junaradasta sisämaahan päin. Reitin toinen pää on calle Gorrionesin varrella, Parque Castañon kohdalla.

Vaikka ulkoilureitti on pituudeltaan vain noin 700 metriä, saa siinä halutessaan sykkeen nousemaan enemmän kuin tarpeeksi. Koko matka on ylämäkeä, mutta varsinkin reitin ensimmäinen puolikas on sen verran jyrkkä, että jos haluaa ottaa pientä mäkijuoksutreeniä, niin varmasti onnistuu. Loppua kohden nousu hieman tasaantuu.

Toisaalta, jos tiukemman treenin sijaan haluaa keskittyä rauhallisen liikunnan iloihin ja maisemista nauttimiseen, toimii reitti myös siihen. Mitä ylemmäs polkua kapuaa, sen paremmiksi maisemat käyvät. Reitti on nimensä Sendero del Mar (meripolku) mukainen: meri näkyy lähes koko matkan ajan. Lisäksi polun varrella on kauniita puita, pensaita ja kukkia.

Myös puistoja

Ulkoilureitin oheen on rakennettu myös puistoalueita. Lähtöportin luona on pieni liikuntavälinein varustettu puisto, jossa voi vaikka verrytellä lihakset lämpimiksi ennen kuin lähtee kiipeämään mäkeä ylös. Sen vieressä on lapsille tarkoitettu leikkipuisto, josta löytyy mm. kiipeilyteline, liukumäki ja keinut. Niin ikään paikalla on muutama pöytäryhmä esimerkiksi eväiden nauttimista, tai vain lepäilyä varten.

Reitin yläpäässä on parque Castaño -puisto. Tähänkin alueeseen kuuluu sekä lasten leikkipuisto, liikuntavälineitä ja piknikpöytiä. Lisäksi vieressä on aidattu koirapuisto.

Huhtikuussa valmistuneisiin töihin kaupunki käytti rahaa 426.600 euroa. Tuolla summalla mm. päällystettiin ulkoilureitti ja asennettiin kaiteet reitin varrelle lisäämään turvallisuutta. Lisäksi reitin vieressä kulkevat jyrkät kalliot on päällystetty metallisilla suojaverkoilla, jotka estävät kiviä vierimästä polulle. Osa budjetista on lisäksi uponnut viher- ja puistoalueisiin.

Janne Leipijärvi

 

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...