Anna hyvän kiertää

 

Huhtikuun 28. päivänä vietettiin kansainvälistä Pay it forward -päivää. Ideana päivässä on saada hyvä kiertämään. Eli autetaan toinen toisiamme odottamatta vastapalvelusta luottaen siihen, että hyvä palaa antajalleen aina jossain muodossa. Yksi hyvä työ muuttuu ketjuksi, jossa apua saadaan ja annetaan.

Teemapäivä on aina hyvä muistutus, mutta auttamisen toimintamalli on jokapäiväistä arkea co-working elämässä.

Itse asiassa tässä ajatuksessa ollaan ihan toimintamme ytimessä. Työnteko co-working keskuksessa on paljon muutakin kuin nopea nettiyhteys ja toimiva työtila. Pelkästään puitteet eivät saa ihmisiä vuokraamaan työpistettä, sillä pöydän ja tietokoneen malli onnistuu kotonakin. Se mikä jäsenemme saa myös palaamaan Atlantinkin takaa työskentelemään kanssamme on juuri auttamisen malli.

Kukaan ei jaksa yksin innostua päivä toisensa jälkeen, työrytmin rakentaminen on helpompaa, kun voi aloittaa työpäivän ja myös lopettaa sen sulkemalla työpaikan oven takanaan ja mikä tärkeintä apu on aina lähellä.

Kukaan ei panttaa tietoa, uudet ideat ja löydöt jaetaan ja ammattilaisen neuvoja ei tarvitse googlailla ja sopia tapaamisia viikon päähän. Auttamisen kehä toimii.

Joskus ennen vanhaan yrittäjän ajatusmallina oli, että jos omasta menestyksestä tai ideasta kertoo eteenpäin tai auttaa toista yrittäjää, se on itseltä poissa. Pelko, että auttamalla toista yrittäjää vie itseltä ns. leivän pöydästä, kannattaa jättää muistojen laatikkoon, sillä tämä malli on jäänyt auttamattomasti vanhanaikaiseksi. Tämän päivän yrittäjillä ajatusmalli, jossa auttaminen on itsestäänselvyys, kantaa ja tuo myös lisää leipää jokaisen yrittäjän pöytään. Usealle jopa jotain myös leivän päälle.

Anna hyvän kiertää, silloin hyvää tulee myös omalle kohdalle, toimii myös yritysmaailmassa.

Outi Hannuksela

Kirjoittaja on SmartWorkPlaza co-working keskuksen perustaja ja etätyön ehdoton kannattaja Aurinkorannikolla.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...