Pähkinät 10/21

 

1. Mitä tarkoittaa C-kasetissa kirjain C?

2. Mikä on Helsingin kaupungin nettiosoite?

3. Minä vuonna Huuhkajille nimensä antanut Bubi-pöllö nähtiin viimeksi Olympiastadionilla?

4. Minkä tyyppisen auton naisista koostuva autotoimittajaraati valitsi Vuoden autoksi?

5. Missä tunnetussa TV:n rikossarjassa presidentti Joe Biden esitti varapresidentti Joe Bidenia?

6. Kuinka monta Cercanías-asemaa Málagasta löytyy?

7. Mikä saksalainen autonvalmistaja esitteli ensimmäisen farmariautonsa?

8. Ketä näyttelijää vastaan action-tähti Chuck Norris joutui esittämään pahista?

9. Mikä tunnettu alkoholibrändi tuo Suomen markkinoille kolme uutta jäätelömakua?

10. Mikä kansainvälinen pikaruokaketju yrittää toistamiseen Suomen markkinoille?

Oikeat vastaukset kuvan alapuolella

1. Compact

C-kasetti eli Compact Cassette englanniksi esiteltiin vuonna 1963. Sitä ei kuitenkaan suunniteltu musiikkia varten. Vajaa 20 vuotta myöhemmin, 1982, markkinoille tuli Compact Disc eli CD-levy. Striimauspalvelu Spotify taas julkaistiin 2006. Mitä tapahtuu seuraavaksi musiikkimaailmassa?

2. Hel.fi

Helsinki.fi kuuluu Helsingin yliopistolle, joka varasi sen vuonna 1987, jolloin kuviteltiin internetin olevan vain yliopistonörttien tulevaisuutta. Nykyisen lain puitteissa kaupunki saisi osoitteen käyttöönsä, mutta sen on todettu aiheuttavan kaikille osapuolille turhia kuluja.

3. 2009

Bubi on suurella todennäköisyydellä ikänsä puolesta vaihtanut hiippakuntaa, mutta Stadionilla on nähty uusi huuhkaja, jota kutsutaan Bubin pojaksi. Bubi ilmestyi TV-kameroiden eteen 2007, jolloin se lensi Belgiaa vastaan pelatun jalkapallon EM-karsintaottelun aikana kentän yli ja siivitti tulevat Huuhkajat 2-0-voittoon.

4. Maastoauton

Naiselle ostetaan miesten maailmassa kulkuvälineeksi ”kauppakassi”. Land Rover Defenderin takaboksiin mahtuu murkinaa isommallekin perheelle, eikä enää tarvitse pelätä turvallisuuden vuoksi. Iso auto on massansa puolesta kolarikunkku.

5. Kova laki – Erikoisyksikkö

Joe Biden esitti itseään Kova laki – Erikoisyksikkö -sarjan 18 kauden toisen jakson alussa, kun hän toimi vuonna 2016 presidentti Barrack Obaman varapresidenttinä. Hän on esittänyt itseään myös muutamassa muussa tv-sarjassa toimiessaan senaattorina.

6. 24

Málagan reitistöön kuuluu kaksi linjaa, joiden yhteispituus on 69 kilometriä ja niiden varrella on 24 asemaa, joista kolme on yhteistä. Toinen linja päätyy Fuengirolan keskustaan ja toinen Áloraan. San Juliánin asema Málagan ja Fugen välillä on ns. haamuasema. Molemmat linjat ovat pääosin yksiraiteisia.

7. Porsche

Kaksi vuotta sitten esitelty Porsche Taycan -sähköauto sai rinnalleen farmariauton. Valmistaja ei kuitenkaan halua perheauton leimaa, joten se kutsuu sitä Gross Turismoksi. Muunneltava tavaratila on kuitenkin lähes Mercedes-Benzin C-mallin mukainen.

8. Bruce Lee:tä elokuvassa Lohikäärmeen tie (1972)

Vuonna 1973 menehtynyttä Bruce Lee:tä pidetään yleisesti kaikkien aikojen taistelulajien kuninkaana. Chuck Norris oli voittamaton karaten keskisarjan maailmanmestari vuosina 1968-1974, jonka jälkeen hän luopui tittelistä. Hän hallitsee myös taekwondon ja brasilialaisen jujutsun.

9. Baileys

Purkista löytyy niin suklaata kuin mansikkaa ja puikkona suolalla, karamellilla ja maitosuklaalla kuorrutettua vanilja-suklaa jäätelöä. Kaikki jäätelöt sisältävät myös alkoholia.

10. KFC

KFC eli Kentucky Fried Chicken on kanaruokiin erikoistunut pikaruokaketju. Sillä on noin 23.000 toimipaikkaa yli 140 maassa kuten Espanjassa. Ketjun piti rantautua Suomeen jo 2019, nyt uusi yritys on virolaisten varassa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...