Jussin Padelin Jussi

Vanhan sanonnan mukaan suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Ihan niin huonosti ei ole tilanne Jussi Torikalla, mutta mitä padelin pelaamiseen tulee, mies pelaisi kernaasti enemmänkin, vaan kun ei ehdi.

– Ehkä pari kertaa viikossa ehdin itse pelaamaan, laskeskelee Torikka, jonka ajasta leijonan osan vie pelikavereiden järjestäminen muille harrastajille.

Muuttolinnuksi

Vielä viisi vuotta sitten Torikka oli tuskin kuullutkaan koko padelista, ja kosketuspinta Aurinkorannikkoonkin oli jokseenkin olematon. Kaikki muuttui lomareissulla siskon luo.

– Tuli käymään siskoni luona Fuengirolassa. Tarkoitus oli lomailla pari viikkoa, mutta viihdyin niin hyvin, että siinä vierähtikin pari kuukautta, kertaa Turusta kotoisin oleva Torikka.

Sen verran vahvan vaikutuksen Aurinkorannikko Torikkaan teki, että jo seuraavana talvena hän palasi. Tällä kertaa mukana oli matkalaukun sijaan muuttolaatikoita.

– Siitä lähtien olen viettänyt kesät Suomessa, mutta muuten asunut täällä Fuengirolassa.

Tämä ns. muuttolinnun rytmi sopii Torikalle erinomaisen hyvin, sillä kesäisin työt kutsuvat miestä Suomeen ja talvisin häntä kutsuvat moninaiset hommat Espanjassa.

Monessa mukana

Monitaitoisena ja aktiivisena miehenä Jussi Torikka on ehtinyt tehdä Aurinkorannikolla monenlaista. Leipätyönään hän on tehnyt mm. rakennushommia.

– Niistä on aika vankka kokemus, minulla oli Turussa oma rakennusfirma melkein 10 vuotta.

Rakennus- ja remonttihommien ohella Torikka on ehtinyt kokeilla siipiään myös Aurinkorannikon baarielämässä. Hän oli mukana pyörittämässä Bar & Cocina Jazminia Fuengirolan bussikadulla, kunnes pandemia tuli ja pisti toiminnalle stopin.

Jazminista jäi monia muistoja, eikä vähiten värikkäimpänä vajaan vuoden takainen poliisin ratsia Jazminin bingoiltaan. Tusinan verran poliiseja – osa siviilivaatteissa, osa virkapuvussa – saapui paikalle ja alkoi melkoinen hässäkkä. Kaikilta asiakkailta katsottiin henkilöpaperit, kaikki bingolaput ja laitteet takavarikoitiin, vietiinpä Torikaltakin kirjaimellisesti rahat taskusta.

– Poliisi ilmoitti että olin ottanut rahat bingokassasta ja takavarikoi nekin. Väite ei tietenkään pitänyt paikkaansa, mutta ei sitä väittelyä voinut voittaa.

Nyt erikoinen episodi jo naurattaa, vaikka silloin oli ihmetyksessä pidättelemistä. Niin kuin monesti byrokratian kanssa käy, ongelma ei tarvitse olla iso, jos se on väärässä kohdassa.

– Meillä oli kaikki luvat kunnossa bingon pyörittämiseen, mutta ongelma oli se, että me näytimme bingonumerot tv-ruudulta. Se olisi kuulemma vaatinut jonkun erillisen kasinoluvan. Siellä ne ovat kaikki takavarikoidut tavarat ja rahat edelleen jossain Málagan poliisilla, Torikka tuumaa.

Jussin Padel

Padelin makuun Jussi Torikka pääsi jo ensimmäisellä vierailullaan Fuengirolassa.

– Kävelimme Los Bolichesin padelkeskuksen ohi ja katsoimme että mitäs nuo akvaariot oikein ovat. Aikamme katsottuamme totesimme, että tuotahan pitää kokeilla.

Kuten monella muullakin on käynyt, myös Torikka mieltyi uuteen lajiin saman tien. Aktiivisena ja supliikkina miehenä Torikalla on paljon kavereita ja tuttuja, joille hän alkoi pikkuhiljaa järjestellä pelikavereita kun sellaisia puuttui. Näin alkoi muotoutua toiminta, joka nykyään tunnetaan nimellä Jussin Padel.

– Kun loppukesästä 2018 palasin Suomesta Espanjaan, aloin aktiivisemmin järjestellä pelivuoroja. Homma toimii niin, että minulla on listat eritasoista pelaajista, ja kun joku tai jotkut kaipaavat pelikaveria, järjestän pelit: varaan kentän, huolehdin että paikalla on neljä pelaajaa, jne. Tällä hetkellä listoilla on noin 200 pelaajaa ja pelejä on Los Pacosin ja Los Bolichesin kentillä joka päivä.

Yksittäisten pelien lisäksi Torikka on viime aikoina alkanut järjestää myös turnauksia.

– Nyt oli juuri tammikuun viimeisenä viikonloppuna 200 pelaajan turnaus Pacosin kentällä. Se oli hienoa viedä läpi onnistuneesti.

Myös Suomi-ikävää

Vaikka Jussi Torikka sanookin viihtyvänsä Fuengirolassa erinomaisesti, on joitain asioita jotka Suomessa herättävät ikävää.

– Tärkeimpänä tietysti lapset. Minulla on Suomessa viisi lasta, joita on totta kai ikävä, kertoo Torikka, jonka nuorin – kuudes – lapsi syntyi nykyiseen parisuhteeseen tänne Espanjaan vajaat kaksi vuotta sitten.

– Kesämökkiä on myös välillä ikävä. Meillä on sukumökki Turun saaristossa meren rannalla, ja sinne pitää tietysti kesällä päästä.

Vielä yhden tärkeän asian Torikka on joutunut toistaiseksi jättämään Suomeen.

– Meillä on Turussa muutama 600-kuutioinen ratamoottoripyörä. Niillä käymme Alastarolla kesäisin ajamassa. Tarkoitus oli tuoda ne tänne Espanjaan, niin että pääsisi nautiskelemaan esimerkiksi Jerezin huikeasta moottoriradasta, mutta ne suunnitelmat piti nyt siirtää tulevaisuuteen tämän pandemian vuoksi.

Mutta ehtiihän ensi talvenakin.

Kuka?

  • Jussi Torikka
  • 48 vuotta
  • Kotoisin Turusta
  • Viides talvi Aurinkorannikolla
  • Pyörittää Jussin Padelia
  • Kuusi lasta, joista viisi asuu Suomessa

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...