Suomalaisella koululla uusia tuulia ja vanha riesa

 

Espanjalaisten lasten ja nuorten lomaillessa vielä muutaman viikon, soivat Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaiden kodeissa herätyskellot jo tämän viikon tiistaina, 10.8. kouluvuoden alkamisen merkiksi. Työt aloitetaan lähiopetuksena, mutta muuten pandemia näkyy edelleen koulutyön järjestelyissä.

– Rajoitukset eivät ole muuttuneet viime kouluvuodesta. Espanjalaiset koulut alkavat vasta syyskuussa, joten paikallisten viranomaisten isoja linjauksia vasta odotellaan. Siihen asti on mentävä viimevuotisilla ohjeilla, toteaa Aurinkorannikon suomalaisen koulun uusi rehtori Saara Ikonen.

– Oppilaat ja opiskelijat ovat koko ajan samassa ryhmässä, omassa luokassa, tiettyjen turvavälien etäisyydellä ja ryhmäkoot ovat tosi pieniä, hän luettelee joitain järjestelyjä, joiden puitteissa koulutyötä tehdään.

– Tärkein asia tässä tilanteessa on tietysti taata turvallinen koulunkäynti. Samaan aikaan pyritään siihen etteivät koronarajoitukset vaaranna oppimista.

Tiukat pykälät

Ennen nyt alkanutta kouluvuotta Saara Ikonen työskenteli vararehtorina Helsingin Uudessa yhteiskoulussa, joten hänellä on hyvä pohja vertailla suomalaisia ja espanjalaisia koronatoimia kouluissa.

– Iso asia on se, että täällä ei ole jouduttu etäopetukseen, toisin kuin Helsingissä, jopa useampaan otteeseen. Tavallisessa koulupäivässä selvä ero on siinä, että Suomessa oli paljon löyhempää koulun sisällä oleminen ja tekeminen. Täällä Espanjassa pykälät ovat tiukemmat ja selkeämmät koulurakennuksen sisällä, mm. turvaetäisyyksien ja maskien käytön suhteen.

Paljon uutta

Uusi kouluvuosi tuo mukanaan myös paljon uusia kasvoja koulun käytäville. Niin oppilaiden kuin opettajienkin joukkoon. Uusia ekaluokkalaisia aloitti 16, yläkoulun puolella seitsemännellä luokalla aloitti 33 oppilasta ja lukion ensimmäisen vuosikurssin aloitti niin ikään 33 opiskelijaa.

Uusi veri virtaa runsaana myös opettajainhuoneessa ja muualla henkilökunnan tiloissa. Rehtori Saara Ikonen itse aloitti uutena tehtävässään, samoin apulaisrehtori Laura Vairila. Heidän lisäkseen koulun henkilökunnassa aloitti tämän kouluvuoden alussa 12 uutta opettajaa ja uusi kuraattori. Ikonen on kuitenkin luottavainen.

– Henkilökunta on niin ammattitaitoista, sitoutunutta ja motivoitunutta, että kyllä tämä vuosi varmasti menee hyvin.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...