AstraZenecan rokotetta aletaan jakaa

Espanjan terveysviranomaiset tekivät päätöksen, jonka mukaan vastikään EU:ssa myyntiluvan saanutta AstraZenecan koronarokotetta ei ainakaan toistaiseksi anneta yli 55-vuotiaille. Syynä on se, ettei sen tehosta iäkkäämmillä ihmisillä ole vielä riittävää näyttöä.

Espanjan koronarokotusohjelmassa kuitenkin tällä hetkellä rokotetaan pääasiassa ikäihmisiä ja heidän hoitajiaan. Koska AstraZenecan rokotetta kuitenkin maahan tulee, ovat viranomaiset päättäneet aloittaa niiden jakamisen alle 55-vuotiaille, jotka työskentelevät ns. keskeisissä ammateissa. Tällaisiksi on katsottu muun muassa poliisin, palomiehen, sotilaan ja opettajan ammatit.

Jo aiemmin on ilmoitettu, että AstraZenecan rokotetta aletaan antaa mm. fysioterapeuteille, apteekkien henkilökunnalle, päiväkotien ja palvelukotien henkilökunnalle ja vankiloissa työskenteleville.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...