Säitä pitelee

Aurinkorannikko on päässyt tänä syksynä nauttimaan jopa harvinaisen mukavista keleistä. Sadetta, kunnollista sellaista, on saatu edellisen kerran viime keväänä. Pari hyökkäysyritystä esteri on syksyn aikana tehnyt mutta Sierra Mijaksen vuoristo on onnistunut puolustamaan rantavyöhykkeen kuivuutta.

Tietysti luonto kiittäisi runsaammista sateista, mutta mitään akuuttia vesipulaa ei onneksi vielä kärsitä. Suihkukieltoja ei ole viranomaisilta tullut, ja uima-altaissakin vesi vaihtuu.

Meille ihmisille, varsinkin pohjoisen ihmisille, loppusyksyn aurinkopäivät ovat parasta mahdollista säätä. Aurinko ei ole läkähdyttävän kuuma ja illalla on kiva laittaa pitkähihaista päälle, kun lähtee iltakävelylle.

Sellaisiakin talvia on ollut, että syksy on ollut nättiä, sitten on tullut pitkä sadejakso. Viimeisin sellainen alkoi 12 vuotta sitten. Syksy 2009 oli vielä kuluvaakin syksyä lämpimämpi. Helteet jatkuivat, kunnes joulukuun 14. päivä taivas repesi ja vettä alkoi tulla tosissaan. Pitkälle kevääseen mentiin niin, että viikossa oli useampi sade- kuin aurinkopäivä. Se on varsin harvinaista Aurinkorannikolla.

Sääkartat näyttävät lähiajoille miellyttäviä oloja. Kartoilla hallitsevana elementtinä on aurinko seuraavat puolitoista viikkoa. Marraskuun lopulle paikallinen Pekka Pouta on liimaillut sadepisaroiden kuvia, mutta eivätköhän ne sieltä poistu viimeistään ensi viikon loppuun mennessä.

Nautitaan, kun paistaa!

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...