Aurinkorannikko jälleen rikoselokuvan näyttämönä

-Elokuvamme sijoittuu sellaiseen mielenmaisemaan, jota voi kutsua Espanjan aurinkorannikoksi. Ihan välttämättä se ei ole Fuengirola tai Marbella, paikka on etelän aurinko, jonne on lähtenyt suomalaisia jonkin unelman perässä, Hetki lyö -elokuvan tuottaja Daniel Kuitunen elokuvayhtiö Komeetasta määrittelee.

Aurinkorannikon kansainvälinen rikosmaailma ja suomalaisten rooli siinä on keskiössä elokuvan tapahtumissa.

-Meillä oli käsikirjoitukset tehtynä ja muutenkin asiat jo pitkällä, kun Ranta-aho ja koko katiska -vyyhti laukesi ja täytti median. Se vain vahvisti sitä ajatusta, jonka parissa olimme jo liikkuneet. Katiskaan käsikirjoituksessa ei ole suoria yhtymäkohtia, mutta muihin todellisiin rikostapauksiin alueella kyllä. Tarina ja hahmot ovat fiktiivisiä, mutta kuten aina, käsikirjoitus heijastelee monilta osin todellisuutta.

Hetki lyö (Hit Big) on mustan huumorin sävyttämä rikoskomedia, jonka pääosissa nähdään Outi Mäenpää, Ilkka Heiskanen, Johannes Holopainen, Jari Pehkonen, Jukka-Pekka Palo sekä virolainen Pääru Oja ja tanskalainen Besir Zeciri. Elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2022.

J-P Valkeapää kuuluu Suomen nimekkäimpiin elokuvaohjaajiin. Hänen viimeisin elokuvansa Koirat eivät käytä housuja sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Se on voittanut lukuisia palkintoja ja myyty kymmeniin maihin.

Kuvaukset Kanarialla

Pääosa kuvauksista tehdään Kanarian saarilla Teneriffalla.

-Kanarialla kuvaamiseen on ihan selkeitä taloudellisia syitä. Elokuvamaailman rahoituksessa käytetään yleisesti sellaista mallia, että alue tai maa jossa kuvataan, palauttaa tuotantoyhtiölle ison osuuden alueella kuvausten yhteydessä käytettävästä rahasta. Esimerkiksi Suomi palauttaa 25% käytetyistä rahoista, Manner-Espanjassa käytäntö on palauttaa 20%. Kanaria on tässä suhteessa loistava kuvauspaikka, saamme takaisin puolet täällä kulutetuista rahoista.

Hetki lyö elokuvan tuottaja Daniel Kuitunen kertoo rahoituksen projektiin tulevan useasta maasta.

Kyse on merkittävästä rahoitusvälineestä. Esimerkiksi Hetki lyö elokuvan budjetti on noin 2,7 miljoonaa euroa. Tuottajan mukaan puolet tästä käytetään juuri Kanarialla. Kun puolet siitä saadaan takaisin, se tarkoittaa, että neljänneksen koko budjetista rahoittaa Kanarian saarten aluehallinto.

-Alueilla on monia syitä tukea elokuvatuotantoa. Tietysti kansainvälisessä levityksessä olevat leffat ovat hyvää mainosta alueelle, mutta ne myös työllistävät ja tuovat ulkomaisia pääomia.

Hetki lyö leffan synopsis:

Kosteata elämää viettävä ex-Miss Suomi 2. perintöprinsessa Marjaleena, apumiehenä hääräävä ex-rikollinen Mikko ja Marjaleenan aikamiespoika Vili pyörittävät parhaat päivänsä nähnyttä Bar Kaunotarta Espanjan Aurinkorannikolla.

Eräänä päivänä tulee tieto että Marjaleenan aviomies Mato on vapautumassa 20 vankilavuoden jälkeen. Mato aikoo aloittaa uuden elämän ryöstösaaliin turvin ja sellitoverirakastettunsa kanssa. Petetty Marjaleena haluaa osansa miljoonista. Seuraa kidnappauksia, ryöstöjä, ruumiita ja tylyjä kohtaloita.

Antti Pekkarinen

Lue myös: https://fuengirola.fi/tv-sarja-paratiisia-kuvataan-kevaalla-aurinkorannikolla/?highlight=paratiisi

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...