Ei helpotuksia Aurinkorannikolle

 

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että mm. Fuengirolassa, Mijasissa, Benalmádenassa, Torremolinosissa, Marbellassa ja Esteponassa ravintolat, kahvilat, baarit ja muu ei-välttämätön liiketoiminta joutuvat edelleen sulkemaan ovensa klo 18. Asiaa tarkastellaan seuraavan kerran ensi torstaina.

Málagan kaupungissa aukiolot sen sijaan jatkuvat klo 21.30 asti. Syynä eroihin on se, että maakuntahallitus ei käsittele tilannetta kaupungeittain, vaan sairaanhoitopiireittäin. Málagan kaupunki kuuluu eri sairaanhoitopiiriin kuin muut Aurinkorannikon kaupungit.

Aurinkorannikon vetoomus

Neljä Aurinkorannikon kaupunkia, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola ja Mijas, vetosivat keskiviikkona yrittäjäjärjestöjensä toimesta Andalusian aluehallintoon, jotta se tarkastelisi yksittäisten kaupunkien koronatilannetta päättäessään ravintoloiden ja muiden liikkeiden ilta-aukiolojen vapauttamisesta. Järjestöt totesivat, että päätösten tekeminen sairaanhoitopiireittäin asettaa kaupungit epäreiluun asemaan ilman omaa syytään.

Yrittäjien kritiikki on sinänsä ymmärrettävää, että esimerkiksi keskiviikon ilmaantumisluvut Torremolinosissa (43), Benalmádenassa (98), Fuengirolassa (99) ja Mijasissa (134) ovat selvästi alle 150, kun taas samaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Marbellassa luku oli 240.

Järjestöt muistuttivat myös, että koska liikkuminen kaupungista toiseen on sallittua, voivat rajoitetumpien kaupunkien asukkaat vapaasti ajaa esimerkiksi Málagaan illastamaan, mikä jättää kaupunkien omat yrittäjät epäreiluun asemaan.

Tämäniltainen päätös osoittaa, ettei vetoomuksella ollut vaikutusta.

Pääsiäisen rajoitukset

Pääsiäisviikon koronarajoituksista päästiin keskiviikkona lopulta lähes koko Espanjan kattavaan yksimielisyyteen. Tapetilla ollut liikkumisen vapautuminen itsehallintoalueiden välillä ei lopulta toteutunut.

Kaikki Manner-Espanjan itsehallintoalueet sitoutuivat noudattamaan rajoituksia, vaikka Madrid äänestikin niitä vastaan. Kanariansaaret ja Baleaarit eivät kuulu näiden rajoitteiden piiriin.

Pääsiäisen ajan pykälät ovat voimassa 26.3. – 9.4. Lisäksi samat säännöt koskevat pitkää viikonloppua 17. – 21. maaliskuuta niillä alueilla, joilla vietetään virallista pyhäpäivää, San Joséta 19.3. Andalusiassa päivä ei kuitenkaan ole virallinen pyhä.

Liikkuminen itsehallintoalueiden välillä on kielletty, lukuun ottamatta välttämättömäksi katsottua liikennettä. Andalusian aluehallinto harkitsee vielä, salliiko se liikkumisen provinssien välillä.

Kokoontumiset julkisissa tiloissa, kuten ravintoloissa on eri talouksissa asuvien osalta rajoitettu korkeintaan neljään henkeen sisätiloissa ja kuuteen henkeen ulkotiloissa. Yksityistiloissa, kuten kotona, kokoontumiset on rajoitettu samassa taloudessa asuviin.

Ulkonaliikkumiskielto astuu voimaan viimeistään klo 23 ja päättyy klo 06. Itsehallintoalueet voivat kuitenkin halutessaan pidentää aikaväliä. Andalusiassa ulkonaliikkumiskielto alkaa tällä hetkellä klo 22, mutta sitä saatetaan vielä siirtää alkavaksi klo 23 erillisellä päätöksellä.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...