Pähkinät 22/22

1. Mikä on Ahvenanmaan internet-maatunnus?

2. Kumpi Euroopan eteläisistä valtioista kuuluu G7-maihin, Espanja vai Italia?

3. Kumpi on asukasluvultaan suurempi, Suomi vai Tanska?

4. Kuka on noussut Britannian albumilistan kärkeen vanhimpana miesartistina?

5. Montako kanansiipeä jääkiekkoilun Suomen hopeamaajoukkue tilasi juhliinsa palattuaan kotimaahan?

6. Montako nimeä on Iso-Britannian kruununperimysjärjestysluettelossa?

7. Miten on mahdollista, että Ranskan Karim Benzema teki samassa ottelussa kaksi maalia samassa ajassa?

8. Mikä on Linnanmäen vuoristoradan jarrumiesten uusi titteli?

9. Kuinka monesta Bond-elokuvasta puuttuu virallinen esittäytyminen ”My name is Bond, James Bond?

10. Miksi Sport Illustratedin uimapukunumerossa poseerannut Leyna Bloom niittää mainetta?

Oikeat vastaukset kuvan alapuolella.

1. .ax

Tunnus on otettu käyttöön 15. elokuuta 2006. Sitä ennen ahvenanmaalaiset verkkosivustot käyttivät Suomen alidomainia .aland.fi.

2. Italia

Italian lisäksi vauraisiin G7 eli Group of Seven -maihin kuuluvat USA, Kanada, Japani, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia. Niiden osuus maailman bruttokansantuotteesta on 40 prosenttia ja ne edustavat kymmentä prosenttia maailman väestöstä.

3. Tanska

Tanskan väkiluku on 5,9 miljoonaa kun taas Suomen on 5,5 miljoonaa. Sen sijaan Suomi on pinta-alaltaan lähes kahdeksan kertaa suurempi kuin eteläisin Pohjoismaa.

4. Tom Jones

Tom Jones eli Walesin Tiikeri nousi listan kärkeen 81-vuotiaana julkaistuaan jokin aika sitten albumin Sourrounded by Time. Vuonna 1965 ensimmäisen albuminsa levyttänyt laulaja on raapinut kasaan jo 46 levyä.

5. Tuhat

Tuhannen siiven lisäksi tarjolla oli myös 50 hampurilaista. Kaikki ruoka tilattiin siipiravintola Hook:sta. Jättitilauksesta huolimatta ravintolapäällikkö ei osannut sanoa, onko se kaikkien aikojen suurin tilaus.

6. 5.750 nimeä

Viimeksi luetteloa muutettiin sen jälkeen, kun prissi Harryn ja Meghanin tyttö Lilibet syntyi. Hän on perimysjärjestyksessä kahdeksas. Kohuissa ryvettynyt prinssi Andrew putosi yhdeksänneksi. Vuonna 2015 voimaan astuneen lain mukaan perimysjärjestys määräytyy syntymäpäivän eikä sukupuolen mukaan.

7. Ensimmäinen maali syntyi lisäajalla

Benzeman ensimmäinen maali Portugalia vastaan syntyi ensimmäisen puoliajan lisäajalla ajassa 46 minuuttia ja 44 sekuntia. Toinen maali syntyi toisen puoliajan alussa. Lisäajasta huolimatta toinen puoliaika aloitetaan aina 45 minuutista.

8. Jarrumestari

Linnanmäki päätti tänä keväänä lopettaa sukupuolitettujen työnimikkeiden käytön. Siinä yhteydessä huvipuiston tunnetuimmista työntekijöistä tuli oman alansa mestareita. Linnanmäki täytti tänä vuonna 70 vuotta.

9. Neljästä

Elokuvat ovat Salainen agentti 007 Istanbulissa (1963), Pallosalama (1965) Elät vain kahdesti (1967) ja Quantum of Solace (2008). Britanniassa elokuvissa kävijät äänestivät esittelyn maailman kuuluisimmaksi repliikiksi.

10. Hän on ensimmäinen transsukupuolinen ja tummaihoinen malli lehden sivuilla

Bloom oli vuonna 2017 ensimmäinen transsukupuolinen malli myös Intian Voguessa 2017.

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos