Iloisia uutisia keliaakikoille

Fuengirolan kaupunki on aloittanut jo vuonna 2015 projektin nimeltään ”Gluteeniton Fuengirola”. Paikalliset ravintola- ja hotelliyrittäjät ovat saaneet koulutusta ja kursseja asian tiimoilta. Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula toteaa, että ”haluamme edistää ja parantaa keliakista kärsivien elämänlaatua ja tuoda enemmän vaihtoehtoja gluteenittomien tuotteiden tarjontaan”. On paljon ihmisiä, jotka tietämättään sairastavat keliakiaa, arviolta 4% väestöstä.

Osallistuminen tähän projektiin edellyttää, että yritykset tarjoavat päivittäin monipuolisia gluteenittomia vaihtoehtoja ja takaavat niiden ammattimaisen ja turvallisen käsittelyn. Lisäksi yritysten on tarkastettava säännöllisesti tuotteidensa ravitsemustiedot ja pidettävä henkilökunta ajan tasalla koulutuksessa.

Hankkeeseen mukaan lähteneet uudet yritykset Fuengirolassa ovat: Ravintolat La Solera ja Tropical Mix, Leipomo Dulce y Salado, jäätelöbaari Bico Xeado ja kahvilat Bonita Aurelia sekä Casa Antonio. Aikaisempien lisäksi, joita ovat mm. erittäin suosittu ravintola Los Palangueros sekä Myramarin ostoskeskuksesta löytyvä Pasapalo.

Lähde: Ayuntamiento de Fuengirola

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...