Pähkinät 18/21

 

1. Miksi nuoret eivät käytä pikaviestien lopussa pistettä?

2. Missä sijaitsi 1980-luvulla Suomen korkein rullaluisteludisco?

3. Minkä niminen kurtisaani vei Sinuhe egyptiläisen rahat?

4. Kuka kirjailija teki Pamplonan härkäjuoksusta kuuluisan?

5. Kuinka monta prosenttia enemmän matkailuautoja rekisteröitiin tämän vuoden huhtikuussa kuin viime vuoden?

6. Mihin maahan rakennettiin ensimmäinen 3D-tulostettu talo?

7. Mikä oli Puffet-jäätelön nimi ennen vuotta 1984?

8. Minkä jamesbondmaisen erikoisvarusteen Brittilaivaston erikoisjoukot Royal Marines esitteli tällä viikolla?

9. Mikä oli Diili-voittaja Sointu Borgin ensimmäisen tv:n reality-sarjan nimi?

10. Kuka oli talouslehti Forbesin mukaan maailman kovapalkkaisin naisurheilija viime vuonna?

Oikeat vastaukset kuvan alapuolella.

 

1. Koska se on epäkohteliasta

Nykyisessä digikulttuurissa otsikot ovat pitkiä. Otsikko ja ingressi on usein yhdistetty, joten otsikko päättyy pisteeseen. Sen sijaan nuoret eivät käytä pistettä viimeisen virkkeen perässä pikaviesteissä, koska se töksähtää. Ole vain baarissa. Tai ”Ole vain baarissa” Huomaatko eron?

2. Tampereen Näsinneulassa

Särkänneulaksi kutsutun tornin rakennustyöt alkoivat kesällä 1970 ja jo vuoden kuluttua se aukesi Näsinneulana. Ravintolatoiminta ei kannattanut ensimmäisinä vuosina, koska ihmiset pitivät sitä kalliina. Talvella 1980-81 siellä järjestettiin rullaluistindiskoja.

3. Nefernefernefer

Nefernefernefer oli kaunis nainen ja Sinuhen ensimmäinen rakkaus. Hän kuitenkin lypsi Sinuhen omaisuuden kuten ”komeat amerikkaiset nettiupseerit” sinisilmäisiltä naisilta. Myös Sinuheta asia hävetti niin paljon, ettei hän ilmoittanut siitä viranomaisille – jos se nyt olisi jotain auttanut.

4. Ernest Hemingway

Hemingway oli suuri härkätaisteluiden ystävä. Kirjassa Ja aurinko nousee kaksi amerikkalaista ensimmäisen maailmansodan veteraania päättää lähteä Pariisista katsomaan Pamplonaan härkätaisteluita. Härkäjuoksu on syntynyt vasta myöhemmin itse härkätaisteluiden rinnalle.

5. 86 prosenttia

Koronaviruksen takia suomalaiset ovat löytäneet matkailuautot. Tämän vuoden huhtikuussa rekisteröitiin 392 matkailuajoneuvoa. Viime vuoteen verrattuna se on lähes kaksinkertainen määrä. Myös käytettyjen matkailuautojen hinnat ovat nousussa.

6. Hollantiin

Talo sijaitsee Eindhovenin Bosrijkin naapurustossa. 24 betonielementin printtaamiseen meni 120 tuntia. Itse projekti kesti vuoden päivät. Printattuihin elementteihin tarvitaan tavallista vähemmän betonia. Se on myös halvempaa.

7. Napsis

Moni keski-ikäinen muistaa, että Puffetilla on ollut toinen nimi, mutta se ei vain tule mieleen. Sen sijaan kaikki muistavat alkuperäisen valmistajan olleen Valion. Jäätelöitä tehtiin Turengin legendaarisessa jäätelötehtaassa.

8. Lento-/suihkupuvun

Suihkupuvun eli Jet Suitin ansiosta sotilas voi nousta ison laivan kannelle nopeasti ilman tikkaita tai helikopterin avustusta. Puvun hinta on 400.000 euroa. Se vapauttaa kädet käyttämään asetta heti kun sotilas saapuu kohteeseen.

9. Bimbo Oy

Vuonna 2015 kuvatussa ohjelmassa näytettiin, miten kaksi parikymppistä nuorta naista selviytyy PR-alan yrittäjinä. Sen jälkeen Borg lähti opiskelemaan Turun kauppakorkeakouluun ja valmistui sieltä maisteriksi. Pitkänhuiskea, näyttävä vaalea nainen tunnettaan myös silikonirinnoistaan, joita hän kutsuu kotoisasti lolloiksi.

10. Naomi Osaka

Japanilainen tennistähti Osaka, 23, tienasi vuotta aikaisemmin 31 miljoonaa euroa mainos- ja palkintorahoina. Hänen yläpuolellaan löytyi kuitenkin 28 paremmin palkattua miestä. Osaka on tunnettu rasismin vastaisesta työstään. Hän toimii myös luksusmerkki Luis Vuittonin mallina.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...