Sanna Lukkari – kahvilasta co-workingiin

 

Korona-aika on ollut hiljaista ja monelle henkisesti raskasta. Sanna Lukkari on käyttänyt ajan itsensä tutkiskeluun ja kuntoon laittoon.

-Olen antanut itselleni aikaa. Olen pitänyt huolta fyysisestä kunnostani ja muutenkin keskittynyt omaan elämääni. Kun vielä avautui uusi työmahdollisuus, tunnen olevani siihen valmiimpi kuin koskaan.

Uuden äärellä

Lukkari aloitti business & co-working center Smart Work Plaza Bolichesin community managerin tehtävässä maaliskuun alussa.

-En edes tiennyt mitä tittelini tarkoittaa, lupautuessani tehtävään. Perusteellisen perehdytyksen kautta olen päässyt hyvin sisälle työhön. Minä olen se henkilö, joka pitää ohjat käsissä juuri avatussa keskuksessa. Toimin jäsenten apuna kaikissa mahdollisissa asioissa ja pidän pannun kuumana koko päivän. Tervetuloa tutustumaan uudistettuihin tiloihin Centro Finlandiassa, meiltä löytyy työpiste päiväksi tai toimisto vuosiksi Lukkari valaisee uutta tehtäväänsä.

Lukkarin uuteen työpaikkaan voit tutustua tarkemmin täällä: https://www.smartworkplaza.com/boliches/

Intohimosta SanDeli

Sanna Lukkari tunnetaan Aurinkorannikolla parhaiten laadukkaasta SanDeli kahvilasta. SanDeli sijaitsi seitsemän vuotta Fuengirolan ”junakadulla” samassa kiinteistössä golfpalveluja välittävän PAR1:n ja kiinteistövälitys Suvillan kanssa.

-Ruoanlaitto on aina ollut suuri intohimoni. Unelma omasta kahvilasta oli elänyt mielessäni pitkään. Kun ikää tuli täyteen neljäkymmentä ryhdyin tosissani miettimään, miten voisin unelmani toteuttaa.

Noista mietinnöistä syntyi vuonna 2013 SanDeli. Se oli kahvila ja ruokapaikka, joka oli sisustettu kauniisti. Lähes legendaarisen maineensa SanDeli sai kuitenkin sen tuotteista. SanDelin kakut, piirakat ja muut herkut ovat käsite Aurinkorannikon suomalaisyhteisön keskuudessa.

SanDeli oli viihtyisä, kauniisti sisustettu kahvila Los Bolichesissa.

-Rakastin kahvilan pitämistä. Parasta olivat asiakkaat, monesta on tullut ystävä myös kahvilan ulkopuolella. SanDeli oli täysin oma luomukseni kaikella tapaa. Sain toteuttaa itseäni sisustamisessa, reseptiikassa, esillepanossa ja kaikessa mahdollisessa. Se oli ihanaa.

Kahvilan pyörittäminen yksin ja päälle lukuisat cateringkeikat vaativat kuitenkin vuosien myötä veronsa. Muutama vuosi sitten Lukkari alkoi tuntea vahvaa työuupumusta.

-Halusin tehdä ja teinkin kaiken SanDelissä itse. Heräsin joka aamu neljältä laittamaan päivän ruokia ja pääsin kotiin joskus myöhään iltapäivällä. Eihän sellaista elämää kukaan kestä ikuisesti. Tunsin uupuvani ja samalla myös intohimo ruoanlaittoon alkoi hiipua.

Lukkari teki päätöksen SanDelin myymisestä syksyllä 2019. Kiinnostuneita ostajia ilmaantui, mutta sitten korona puuttui peliin.

-Tasan vuosi sitten alkoi Espanjassa lock down. SanDeli oli pakko sulkea ja sitä myötä hävisivät myös mahdolliset ostajat. Olin tehnyt päätökseni lopettaa, joten niitä ovia ei enää avata. Onneksi olin saanut yrityksen pyörimään niin, ettei velkaa ollut lainkaan, lopettaminen oli siinä mielin helppoa.

-Kaikin puolin SanDelistä jäi minulle positiiviset muistot, jotka varmaan vielä vuosien saatossa kultaantuvat lisää.

 

 

Lue lisää Sanna Lukkarista Fuengirola.fi näköislehdestä:

 

Antti Pekkarinen

Kuva: Katja Korhonen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...