Pähkinöiden vastaukset 5/21

 

1. Tuplavatsatautia

Ranskassa sana gastro viittaa gastroenteriittiin eli suolistosairauteen. Mainostoimistossa oli ajateltu sen viittaavan gastronomiaan, joka tarkoittaa laadukkaista alkuaineista loistavalla tieto-taidolla valmistettua ateriaa. Suomen Mäkkäristä myönnetään moka, mutta he lupaavat nauraa itselleen ja jatkaa mainontaa toistaiseksi.

2. Jarmo Koski

Kosken näyttelemä Taalasmaa on Salattujen elämien alkuperäishahmo. Koski taas joutuu kovaan paikkaan omana itsenään, kun hän on mukana MasterChef Vip -sarjassa. Katsotaan miten Koski suoriutuu pöperöiden valmistuksesta.

3. Tilannetta, joka on erittäin ärsyttävä, uuvuttava, yllättävä, hämmästyttävä, jne.

Ilmaisu ”uff” on kotoisin USA:n Keskilännestä. Se on tiettävästi siellä asuvien norjalaista alkuperää, joka kirjoitettiin alunperin ”uff da”, mutta lyhennettiin tekstiviestislangissa muotoon uff.

4. Vuosiluku 1971 tai 50 vuotta

Ne on kaikki julkaistu vuonna 1971 eli ne ovat jo 50 vuotta vanhoja klassikkoja. Listaan voi vielä lisätä John Lennonin Image-levyn sekä Whon Who’s next -albumin. Elossa olevista suomalaisartisteista silloin keikkailivat mm. Danny, Fredi, Hector ja Pepe Willberg.

5. Ellis Island

New Yorkin edustalla sijaitsevalla Ellis Islandilla oli ehkä maailman tunnetuin siirtolaisten vastaanottokeskus. Sen kautta uudelle mantereella saapui 12 miljoonaa maahanmuuttajaa. Parhaimpina vuosina heitä oli noin miljoona.

6. 555.237.619 euroa

Eli runsaat puoli miljardia euroa. Barcelona maksoi tähdelleen pelkästään siitä hyvästä, että hän allekirjoittaa sopimuksen, eli vetää nimensä vekselin vastakohtaan, 115.225.000 euroa. Pelkästään se tuottaa Messille neljässä vuodessa noin euron per sekunti.

7. Kuution

Vompatin suolistossa on luonnon muovaama ”jätepuristin”, joka tekee kakasta kuution muotoisen. Tutkijat eivät vielä tiedä tarkkaa syytä kuution muodolle, mutta vompatit kommunikoivat ulosteen avulla ja kuutio pysyy ainakin paremmin paikallaan.

8. Margaret Thatcher

Britannian entinen pääministeri (1979-1990) Margaret Thatcher on Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja maailman ensimmäisen naispresidentin, Islannin Vigdís Finnbogadóttirin kanssa nykyhistorian merkittävämpiä naisjohtajia Euroopassa.

9. Kullan väriseksi

Pariisin kuuluisin maamerkki Eiffel-torni saa vuoden 2024 kesäolympialaisten kunniaksi suunnittelijansa Gustave Eiffelin toivoman värin eli ruskea vaihtuu kullaksi. Edelliseen kysymykseen viitaten myös Eiffel-tornin lempinimi on Rautarouva. Alunperin torni oli punainen.

10. Breakdancen

Ei, ei… Hahmon sukunimi ei ollut enne, vaikka siinäkin lajissa on ainakin käyty SM-kisat jo 1981. Sponsorina oli tuolloin Pikku-Kallen ”isoveljen” mukaan nimetty aviisi. Nylund voitti breakdancen MM-tittelin Etelä-Koreassa 2009 ja Rundqvist viljelee kaksimielisiä ”suomenruotsalaisia” lipsahduksia.

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos