Korona on muuttanut asuntokauppaa Aurinkorannikolla

 

-Lähdetään olettamasta, että paikalla on noin 20% potentiaalisista asiakkaista verrattuna aiempiin vuosiin. Tarjontaa on kuitenkin yhtä paljon, joten kilpailu asiakkaista on aika kovaa, tilannetta kuvailee kiinteistövälittäjä Markus Aho Frame Properties toimistosta.

Olemattomiin asuntokauppa ei ole vajonnut, paikalla olevaan väkimäärään nähden kiinteistöjä myydään jopa yllättävän paljon. Myyntitavat ja käytännöt ovat muuttuneet tuiki toisenlaisiksi.

-Nyt asunnoista järjestetään virtuaaliesittelyjä. Asiakkaan kanssa käydään Zoomin, Teamsin tai jonkin muun alustan avulla läpi tarjolla olevia kohteita ja ostoprosessin peruskuvioita. Kun mieluisa kohde löytyy, välittäjä ajaa paikan päälle ja asiakkaan kanssa avataan Whatsapp videopuhelu.

Live-videossa käydään läpi kohteen ympäristö, talonyhtiön yleiset tilat ja itse asunto huone kerrallaan.

-Tällä tapaa asunto tulee usein esiteltyä jopa tarkemmin kuin perinteisellä käynnillä. Lisäksi asiakkaalle jää videoita talteen, joten hän voi palata tutustumaan kohteeseen moneen kertaan. Viimeisimmässä tällä tavoin toteutetussa kaupassa asiakkaan tuttava kävi vielä katsomassa asunnon ja varmisti, että videolla nähdyt asiat ovat todellisia.

Koska asiakas on useimmiten kaukana toisessa maassa esimerkiksi Suomessa, kauppa täytyy hoitaa valtakirjojen avulla. Valtakirjaa ei kannata antaa ihan kenelle tahansa, asiainhoitajaksi kannattaa valita luotetuksi tiedetty juristi. Koska asiakas ei pääse Espanjaan notaarille allekirjoittamaan valtakirjaa, se täytyy tehdä Suomessa maistraatissa ja sille on haettava virallinen apostille-todistus.

-Hieman byrokraattista, mutta onhan kyse isosta asiasta, joten hieman vaivaa kannattaa asian eteen nähdä.

Uudiskohteille kysyntää

Erityisesti vanhojen asuntojen kauppa on hiljentynyt koronan vuoksi, sen sijaan uudiskohteille kysyntää riittää. Uudiskohteita hankkivat usein sijoittajat, joten kaupankäynti on suoraviivaisempaa.

Jade Tower valmistuu Fuengirolan keskustaan parin vuoden sisällä.

-Aurinkorannikolla rakennetaan tällä hetkellä paljon. Mielenkiintoisia kohteita tulee jatkuvasti listoille lisää. Tällä hetkellä eniten kiinnostusta Fuengirolan alueella herättää kaupungin keskustaan parin vuoden päästä valmistuva Jade Towers. Sen sijainti on ylivertainen, isoista ikkunoista ja parvekkeilta avautuu upeat näköalat.

Markus Aho esittelee Jade Towersia ja muita uudiskohteita Ravintola Kukossa torstaina 11.2. klo 9.30 aamukahvin kera. Ilmoittaudu esittelyyn ennakolta osoitteessa www.frameproperties.net/aamiaisesittely

Lue lisää uudiskohteista. Jutussa hienoja kuvia Jade Towerista: https://fuengirola.fi/asumisen-uutta-ulottuvuutta-fuengirolaan/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...