Taajama-alueiden nopeusrajoituksiin muutoksia

poliisi, sakko, liikenne, fuengirola

 

Uudet yleiset nopeusrajoitukset taajama-alueilla astuvat voimaan tiistaina 11.5.

Uudet rajoitukset kaupunkialueilla määrittyvät ajokaistojen ja suuntien mukaan. Jatkossa yksisuuntaisilla kaduilla, joiden laidassa on jalkakäytävä tai vastaava, nopeusrajoitus on 20 km/h. Teillä joissa on yksi kaista kumpaankin ajosuuntaan, nopeusrajoitus on 30 km/h. Niillä teillä joillsa on kaksi tai useampi kaistaa per ajosuunta, nopeusrajoitus on 50 km/h.

Uudet rajoitukset koskevat kaupunkeja, kyliä ja muita taajama-alueita, eivät maanteitä, saati moottoriteitä.

Ylinopeudesta jaettavat rangaistukset ovat 100 euroa sakkoa 20 km ylitykseen asti, 20-30 km ylityksestä 300 eroa ja kaksi pistettä ajokortista, 30-40 km ylityksestä 400 euroa ja neljä pistettä ajokortista, 40-50 km ylityksestä 500 euroa ja kuusi pistettä, ja yli 50 km:n ylinopeudesta 600 euroa ja kuusi pistettä.

Aivan kuten Suomessakin, myös Espanjassa ylinopeuksiin sovelletaan virhemarginaalia, joten heti yhden tai kilometrin ylityksestä ei seuraa sakkoa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...