Pahkinät 9/21

1. Mikä on pinta-alaltaan Málagan provinssin suurin kunta?

2. Kuka maailmalla tunnettu urheilupomo toimi 70-luvulla Hannu Mikkolan kartturina?

3. Montako prosentti enemmän Málaga capitalissa asuu kotieläimiä kuin lapsia?

4. Missä maassa otetaan ensimmäisenä käyttöön Peugeotin uusi logo?

5. Miksi Black & Decker haastoi Renny Harlinin ohjaaman Die Hard 2 -leffan oikeuteen?

6. Kun Kelsey Grammer palaa menestysrooliinsa, niin ketä hän esittää?

7. Miten ajanlaskumme alussa Euroopassa kauhua kylväneet vandaalit liittyvät Andalusiaan?

8. Minä vuonna avattiin ensimmäinen ruokakauppa Mercadona?

9. Kuka on hiihtolajien vanhin MM-mitalisti?

10. Kuka suomalaisnäyttelijä esittää tulevassa Kikka-elokuvassa taiteilija Ilkka Vainiota?

Oikeat vastaukset kuvan alla.

1. Antequera

Kaupungin asukasluku on vain 41.000, mutta sen pinta-ala on 750 neliökilometriä. Provinssin pohjoisosassa sijaitsevan kaupungin pinta-ala iskee aina silmään, kun katsoo esim. koronan ilmaantumislukukarttaa. Asukasluvultaan suurin on tietenkin Málaga capital.

2. Jean Todd

Todd toimi viime viikolla edesmenneen Mikkolan kartturina 70-luvulla. Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja muistetaan myös Ferrarin F1-tiimin ja Peugeotin rallitallin päällikkönä. Mikkola voitti MM-sarjan vuonna 1983. Hän myös kaasutti Jyskälän voittoon seitsemän kertaa.

3. Runsas 20 prosenttia

Málagan pääkaupungissa Málaga capitalissa asuu noin 110.000 lemmikkiä, mutta vain 88.000 alaikäistä lasta. Andalusialaisten kiinnostus lemmikkieläimiä kohtaan on yllättävää, kun muistetaan, että etenkin maalaisia syytetään täällä paljon eläinten huonosta kohtelusta.

4. Suomessa

Tarkemmin sanottuna Raisiossa, jonne rakennetaan uusi myymälä ranskalaismerkille. Ensimmäinen Peugeot-leijona nähtiin jo 1850-luvulla.

5. Tuotesijoittelun sopimusrikkomuksesta

Työkaluja valmistava Black & Decker oli maksanut tuotantoyhtiölle siitä, että akkukäyttöinen porakone näkyy elokuvassa. Kohtaus kuitenkin poistettiin leikkauspöydällä. 20th Century Fox -studio maksoi tasan 30 vuotta sitten Black & Deckerille hyvityksenä 150.000 dollaria.

6. Psykiatri Frasier Cranea

Frasier-sarjaa esitettiin vuosina 1993-2004. Se oli Cheers eli Terveydeksi-sarjan spin-off. Frasier istui Cheers-sarjassa aina baaritiskin vasemmassa reunassa. Grammer oli aikoinaan hetken aikaa USA:n parhaiten palkattu näyttelijä. Sarjan pääkäsikirjoittajat menehtyivät New Yorkissa WTC:n terroristi-iskuissa.

7. Andalusia on luultavasti väännös heidän antamastaan nimestä

Arabit kutsuivat etelä-Espanjaa nimeltä Al-Andalus, mutta vandaalit kutsuivat todennäköisesti itsehalintoaluettamme nimeltä Vandalusia. Se sopii hyvin raskaasta rockista tunnetuille suomalaisille. Nyt voimme todeta, että matkustamme ”helvetistä” Vandalusiaan. Helsinkin lentokentän tunnus HEL kääntyy monen mielessä englanninkieliseksi helvetiksi ”hell”.

8. 1977

Ensimmäinen Mercadona avattiin Valenciassa sijaitsevaan Tavernes Blanquesin kylään. Nykyisin kauppoja näkee kaikialla (n. 1.650). Yhtiöllä on tiettävästi uusien kauppojen suhteen sääntö, jonka mukaan kauppojen yhteydessä pitää olla aina paikoitustilat autoille.

9. Riitta-Liisa Roponen

Vuonna 2002 Salt Lake Cityn olympialaisissa ensimmäisen kerran Suomea edustanut Roponen (ent. Lassila) sivakoi torstaina hienosti 4x5km:n viestin kolmannen osuuden. Roponen voitti MM-pronssia. Hän oli tuolloin 42 vuotta 9 kuukautta ja 29 päivää vanha. Mäkihyppääjä Noriaki Kasai’n hallussaan pitämä ennätys vuodelta 2015 oli 42 vuotta 8 kuukautta ja 16 päivää.

10. Aku Hirviniemi

Aku Hirviniemi tunnetaan monista erilaisista rooleistaan. Nuorta Ilkka Vainiota varten Hirviniemen pitää opetella juomaan espanjalaista Veteranoa. Ilen pitää ottaa Hirviniemi mukaan kerran kahdessa vuodessa järjestämälleen Veterano-matkalle Osbornen tislaamolle Jereziin.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...