Málagan liikkeet pysyvät kiinni

 

Provinssimme pääkaupunki Málaga astui maanantaina tärkeän viivan yli. Kaupungin koronatartuntojen ilmaantuvuusluku nousi yli tuhanteen. Vain hieman, mutta yli kuitenkin. Tarkalleen maanantain luku oli 1007,2. Sen jälkeen luku on ollut joka päivä alle tuhannen.

Tuhannen ylittäminen tarkoittaa kuitenkin nykysäännösten puitteissa sitä, että kaikki ei-välttämätön liiketoiminta, kuten ravitsemusala ja muut kuin ruokakaupat, suljetaan ja sulku kestää vähintään kaksi viikkoa.

Koska raja ylittyi vain hieman ja vain yhtenä päivänä – vieläpä maanantaina, jolloin viikonlopun jäljiltä luvut muutenkin monesti hyppäävät – Málagan pormestari Francisco de la Torre vetosi voimakkaasti Andalusian hallitukseen, jotta rajoituksia voitaisiin purkaa aiemmin kuin vasta kahden viikon päästä, mikäli luvut pysyvät alle tuhannessa.

Junta de Andalusian presidentti Juanma Moreno tyrmäsi kuitenkin pormestarin toiveet keskiviikkona. Moreno totesi, että säännöt koskevat kaikkia kaupunkeja, ilman poikkeuksia, joten Málagan tiukemmat rajoitteet pysyvät voimassa vähintään 17.2. asti.

Maakuntahallitus ja sen asiantuntijat tarkastelevat ilmaantuvuuslukuja kahdesti viikossa: maanantaisin ja torstaisin. Ne kaupungit jotka ylittävät 500:n tai 1000:n rajan, joutuvat tiukempien rajoitusten piiriin, sen mukaan kumpi luku ylittyy. Toisaalta, jos luvut putoavat rajan alapuolelle, voidaan rajoituksia myös helpottaa,. Olettaen, että ne ovat olleet voimassa vähintään 14 vuorokautta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...