Pandemiasäästöt käytetään lomamatkoihin

 

Matkatoimisto Tjäreborgin huhtikuussa toteuttamaan kyselyyn vastasi 1630 suomalaista. Yli puolet (54,6 %) vastaajista sanoo varaavansa lomamatkan nyt todennäköisemmin kuin kuukausi sitten. Pääosin suomalaiset aikovat matkustaa ulkomaille pandemian jälkeen yhtä usein kuin ennenkin (66,3 %), ja reilu viidennes (23,1 %) aikoo matkustaa jopa useammin. Vain harva (3,7 %) uskoo matkustavansa vähemmän kuin ennen.

– Ilmassa on nyt paljon positiivisia merkkejä matkustamiseen liittyen, kuten tautitapausten väheneminen, rivakasti etenevät rokotukset sekä Euroopan unionin sisäistä matkustusta helpottavan, EU COVID-19 Certificaten valmistelun eteneminen, kertoo Jessica Virtanen, Tjäreborgin maajohtaja.

Tjäreborgin kyselyyn vastanneet suomalaiset aikovat jatkossa käyttää ulkomaanmatkoihin saman verran rahaa kuin ennenkin (83,8 %). Noin yksi kymmenestä (9,6 %) aikoo satsata lomaan jatkossa entistä enemmän. Heillä listan kärjessä ovat tasokkaammat hotellit (58,3 %), ruoka ja juoma / ravintolakäynnit (44,9 %) sekä All Inclusive (31,4 %).

Top 5: Näin suomalaiset aikovat käyttää korona-aikana kertyneitä säästöjä

  1. Lomamatkaan (64,9 %)
  2. Puskuriksi odottamattomien menojen varalta (55,5 %)
  3. Pitkäaikaisesti sijoitusmielessä (27 %)
  4. Kodin kunnostukseen (18,4 %)
  5. Uuteen autoon tai asuntoon (11 %)

Kysely toteutettiin 15.–19.4.2021, ja siihen vastasi 1630 suomalaista. Tjäreborgin asiakaspaneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta ja lomanviettotavoista kiinnostuneet henkilöt, eikä siihen kuuluminen edellytä Tjäreborgin asiakkuutta. Paneelin kyselyt toteutetaan internetissä

 

Lähde: Tjäreborgin tiedote

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...