Jotain ihan muuta

Nykyään törmää varsin ymmärrettävästi tasaisin välein kysymykseen, ’eikö joskus vois kirjoittaa jostain muustakin kuin siitä kor…’, no ei nyt edes mainita sitä tässä. Ja toki voi. Se nyt vaan sattuu olemaan niin, että se k-juttu on aika isossa roolissa siinä mitä maailmassa, lähellä ja kaukana, tapahtuu.

Mutta kirjoitetaan nyt sitten jostain ihan muusta. Vaikka neulakalasta.

Neulakalat ovat läpikuultavia, suomuttomia ja ankeriasmaisia kaloja, joita on noin 30 eri lajia. Ne elävät pääosin trooppisissa vesissä Atlantilla, Välimerellä, Intian valtamerellä ja Tyynellämerellä. Ruuakseen ne saalistavat öisin pieniä äyriäisiä. Toistaiseksi aika perussinttejä siis.

Mutta tiesitkö, että päivisin monet neulakalalajit asuvat ja ruokailevat merimakkaroiden sisällä? Ja tiesitkö, että ne eivät suinkaan tunkeudu merimakkaran sisään suun kautta? Ei, vaan ne menevät sieltä, missä merimakkaroiden tonyhalmeella lukisi ”Exit Only”. Joka päivä. Eivätkä ne mene sinne yksin, vaan isommallakin porukalla.

Niin sellaisia muun muassa kävin miettimään, että kyseleekö neulakalaperheessä kukaan koskaan, että ’hyi, kuka pieras’? Tai marisevatko esipuberteettiset neulakalat äidilleen, että ’tää ruoka on ihan pers…’? Entä onko kukaan huolissaan merimakkaroista?

Ei mulla muuta.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...