Sähkön hinnoittelu muuttui koko Espanjassa

 

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä Espanjassa astui voimaan asetus, joka sääntelee sähkön hinnoittelua yhtiöstä riippumatta. Lopulliset asiakashinnat toki vaihtelevat yhtiöstä ja sopimustyypistä riippuen, mutta kaikkia kotiliittymiä koskee sama, kolmeen hintaluokkaan jakautuva järjestelmä.

Kallein aika (punta) sähkölle on arkisin klo 10-14 ja 18-22. Keskihintainen aika (llano) on arkisin klo 8-10, 14-18 ja 22-00. Kaikkein edullisin aika (valle) sähkön käytölle on arkisin klo 00-8 sekä viikonloppuisin ympäri vuorokauden.

Kuluttajajärjestöt ovat jo laskeneet, että tiukasti optimoimalla kotitaloudet voivat säästää sähkölaskussaan jopa satoja euroja vuodessa. Yhtiö- ja liittymäkohtaisia eroja on kuitenkin niin paljon, että tarkempien tietojen perässä kannattaa kääntyä oman sähköntoimittajan puoleen tai perehtyä asiaan vaikkapa netissä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...