Onneksi olkoon Málagan ravintolat!

 

Málagalaisissa ravintoloissa tehdään tänä viikonloppuna kunnon tili. Edellisestä hyvästä viikonlopusta onkin sopivasti vierähtänyt vuosi.

Andalusian hallinto teki keskiviikkona päätöksen, jonka mukaan kunnat, joiden hälytystaso on tasolla 2 tai alempi, saavat pitää ei-välttämättömiä liiketoimintoja auki klo 21.30 saakka. Hälytystason laskutapa on monimutkainen, siinä huomioidaan useita kriteerejä.

Málagan kaupunki pääsi tasolle 2, eli siellä ravintolat ja baarit pysyvät perjantaista lähtien auki puoli kymmeneen. Esimerkiksi naapurikunta Torremolinosin ilmaantuvuusluku oli torstaina huomattavasti provinssin pääkaupunkia pienempi, mutta se pysyi tasolla 3, eli kapakan ovet sulkeutuvat edelleen klo 18.

Kuten mainittu, hälytystasoon vaikuttavat monet kriteerit. Ilmaantuvuusluvun lisäksi yhtenä tekijänä arvioidaan sairaalakapasiteetin riittävyyttä. Tällaisessa laskennassa isot kaupungit pärjäävät aina pieniä paremmin. Málaga on oma terveydenhoitopiirinsä ja kaupunki on ollut koronan suhteen hyvässä laskusuhdanteessa viimeiset viikot. Myös vuodepaikkoja kaupungin lukuisista sairaaloista on sitä myötä vapautunut.

Fuengirola, Mijas ja Marbella kuuluvat Costa del Solin terveydenhoitopiiriin. Jopa sokea Reettakin näkisi Costa del Solin sairaalassa vieraillessaan, että kapasiteettiongelmia on. Laajennusta on haudottu ja suunniteltu ikuisuus, onpa se jo kertaalleen aloitettukin. Valmista ei ole tullut. Siinä lienee syy, miksi odottelemme Aurinkorannikolla iltaruokailua ravintolassa vielä ainakin viikon.

Matkustussäännöt antavat myöten paikalliselle ravintolaturismille Málagaan. Joku irvileuka jo vitsaili, että Los Pacosin paikallisen kuppilan edessä odottaa perjantaina klo 17.55. Málagaan suuntaava taksi.

Onnea Málagan ravintoloitsijoille. Toivottavasti pidätte huolta turvaväleistä ja muista hygieniasäännöistä, ettei riemu muutu murheeksi. Eiköhän viikon kuluttua Fuengirolassakin viiniä nautita terassilla auringonlaskun aikaan.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...