Arkista aherrusta

 

Sain sosiaalisen median kautta viestiä, jossa kautta rantain kohteliaasti kyseltiin, että kuinka Espanjassa yrittäjä oikein pärjää. Sävy oli toki ystävällinen, tuttava oli selkeästi huolissaan, mutta pohjavireenä oli ajatus, että huonostihan teillä nyt menee, itse asiassa tosi huonosti. Jäin miettimään vastausta.

Totta on, että koronatapausten määrä on huippulukemissa, Málagan Ikeaan ei nyt voi lähteä ostoksille eikä alakerran baarissa syödä illallista, lounasta toki.

Kuitenkin arki rullaa itse asiassa entiseen malliin. Aamulla on aina yhtä kiire kuin ennenkin, työpaikalla on vilskettä, ainoana erona on, että maskit kuuluvat varustukseen ja käsidesit tuoksahtavat vastaanotossa ennen kuin kahvin tuoksu sen peittoaa. Viikko menee niin nopeasti, että kun maanantai tulee, on hetken päästä taas perjantai.

Kyselin myös tutuilta yrittäjiltä, miten heillä nyt menee. Ruotsalainen yritys rekrytoi ja etsii suomenkielistä työntekijää, käynnissä on uuden suomalaisen yrityshankkeen koulutus, englantilaisen yrityksen työntekijät kamppailevat ajanpuutteen kanssa ja suomalainen start up -yritys kehittää uusia työmalleja asiakashankinnan tehostamiseksi ja toinen vaihtaa suurempaan toimistoon, sillä tulossa on lisää työntekijöitä.

Ajattelin, että ehkä kyse on vain liian rajatusta ryhmästä, niistä joille etätyö on ollut jo uusi normaali jonkin aikaa. Palvelualahan se on vaikeuksissa. Varasin kampaamoaikaa ja kasvohoitoa, ja vaikka ulkonäkö olisi molempia palveluita todella kaivannut, iloitsin, että varauskalenterit olivat niin täysiä, että siirrettiin itsestä huolehtiminen parin viikon päähän.

Sitten mietin yrittäjiä, jotka jo keväällä päättivät lopettaa yritystoiminnan ja siirtyä muihin töihin, osa palasi myös Suomeen. Muutaman viestin perusteella heilläkin menee hyvin, uusia työpaikkoja, uusia asuntoja.

Mitäkö vastasin viestiin? Kaiken tämän pohdinnan jälkeen naputtelin vaan: Ihan hyvin menee, terveenä oltu, ihan tätä arkista aherrusta.

Outi Hannuksela

Kirjoittaja on SmartWorkPlaza co-working keskuksen perustaja ja etätyön ehdoton kannattaja Aurinkorannikolla.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...