Pesetoja jäi lunastamatta 1,6 miljardilla eurolla

 

Espanjan keskuspankin laskelmien mukaan maahan jäi lopulta kiertoon, toisin sanoen pankkiin palauttamatta, pesetoja kaikkiaan lähes 1,6 miljardin euron arvosta. Seteleitä jäi teille tietymättömille 793 euron arvosta ja kolikoita 782 euron arvosta. Pesetoina summa on noin 262 miljardia. Koko väkiluvulle jaettuna jokaiselle asukkaalle jäi keskimäärin 33 eurolla pesetoja.

Espanjalaisille jääneiden pesetojen summa on huikea, jos sitä vertaa vaikkapa naapurimaihin. Ranskassa euron tieltä raivattuja frangeja jäi ihmisille 526 miljoonan euron edestä ja portugalilaisten käsiin jäi pyörimään escudoja vain 40 miljoonalla eurolla.

Palautettujen pesetoiden kohtalosta päättää lopulta Espanjan valtiovarainministeriö. Aiemmin yhden pesetan kolikoita on kierrätetty ainakin oluttynnyreiden valmistukseen, 10, 50 ja 200 pesetan kolikoista on tehty mm. jäähdytysputkia. Monet 5, 25, 100 ja 500 pesetan kolikot ovat saaneet uuden elämän ainakin veneiden potkureina.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...