Marenostrumissa kokeillaan konserttia ilman turvavälejä

 

Kyseinen tapahtuma on 25. heinäkuuta järjestettävä elektronisen musiikin festivaali Castlepark Electronic.

Toisin kuin muissa Marenostrumin tapahtumissa, Castlepark Electronic -festarilla ei turvauduta turvavälein sijoitettuihin istumapaikkoihin, vaan yleisö otetaan seisomakatsomoihin, joissa turvaetäisyyksiä on luonnollisesti jokseenkin mahdoton ylläpitää.

Tapahtuman terveysturvallisuus pyritään järjestämään niin, että sisäänpääsyn ehtona on pääsylipun ohella tapahtumapäivänä otettava antigeenitesti, jonka tulos pitää luonnollisesti olla negatiivinen. Mahdolliset positiivisen tuloksen saaneet ohjataan jatkotoimenpiteisiin, negatiivisen tuloksen saaneet saavat portilla FFP2-hengitysmaskin, jonka käyttö on pakollista koko alueella koko ajan.

Lisäksi katsomo jaetaan kolmeen toisistaan erotettuun osioon, ns. ”kuplaan”. Lisäksi tulee VIP-alue, jossa on tuolit ja pöydät. Kaikkiaan katsomoon otetaan 3.000 ihmistä.

Vastaavanlaista tapahtumaa kokeiltiin keväällä Barcelonassa, ja kokemukset olivat myönteisiä. Tuohon konserttiin otettiin 5.000 hengen yleisö ja seurannan perusteella ilmeisesti vain kaksi heistä oli saanut tartunnan konsertissa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...