Ravintoloiden aukioloihin ja kokoontumisrajoituksiin ehdollisia höllennyksiä

 

Pöydällä oli kolme pääasiaa. Liikkuminen provinssien välillä, kokoontumisrajoitukset, sekä ei välttämättömien liiketoimien aukioloajat.

Mainituista kahteen jälkimmäiseen siis tulee muutoksia, matkustusrajoitukset pysyvät ennallaan. Toisen provinssin alueelle ei siis saa edelleenkään mennä ilman pakottavaa syytä.

Tähän asti liikkuminen esimerkiksi Málagan provinssista Sevillaan on ollut kiellettyä. Ainoastaan tarkkaan määritellyistä pakollisista syistä matkustaminen on ollut luvallista. Tämä sääntö pysyy voimassa koko Andalusian alueella.

Voimassa olevien rajoitusten mukaan kerralla ei saa yhteen kokoontua kuin neljä ihmistä. Tähän tulee muutos. Jatkossa kokoontujien määrä on enimmillään kuusi. Tämä kuuden rajoitus koskee myös esimerkiksi ravintoloissa pöytäseurueen kokoa.

Ei välttämättömät liiketoiminnot on täytynyt sulkea klo 18. Tähän ryhmään  kuuluvat esimerkiksi ravintolat ja kahvilat.

Uusien sääntöjen mukaan ei välttämättömien liiketoimien pitäminen auki klo 21.30 on sallittua sellaisissa kunnissa, jotka ovat hälytystasolla 2 tai alempana. Toistaiseksi on hieman epäselvää se, millä mittarilla hälytystaso määritellään. Tähän on tulossa torstaina selvyyttä. Päivitämme tiedot heti kun saamme niitä. Nyt tilanne näyttää siltä, että yksikään Aurinkorannikon kaupungeista ei kuulu hälytystasolle 2 tai alemmalle. Tilanne tarkastellaan uudelleen torstaina.

Tämän hetken tulkinta uusista säännöistä on, että Fuengirolassa ja muissa alueen suomalaiskeskittymissä ei välttämättömät liiketoimet suljetaan klo 18 kuten tähänkin asti.

Asiantuntijakomitean puheenjohtajana toimi Andalusian presidentti Juanma Moreno. Komitean kokous alkoi klo 18. Päätöksiä saatiin julki kolmen tunnin kokoontumisen jälkeen noin klo 21.

Päätökset tulee vielä julkaista virallisessa BOJA säädöskokoelmassa, sen jälkeen ne tullevat voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 00:00.

Koronaluvut ovat jatkaneet laskuaan Espanjassa ja Andalusiassa. Tässä päivitys ilmaantuvuuslukuihin Aurinkorannikolla tänään keskiviikkona 3.3.

Málaga 127

Torremolinos 81

Benalmádena 85

Fuengirola 153

Mijas 165

Marbella 247

Estepona 158

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...