Alexia Putellas on maailman paras

Tämän viikon tiistaina juhlitussa France Football -lehden perinteisessä gaalassa vuoden parhaana naisjalkapalloilijana palkittiin espanjalainen Alexia Putellas. Sekä seurajoukkueensa Barcelonan, että Espanjan maajoukkueen kapteenina Putellas on johdattanut joukkonsa menestyksestä toiseen.

Katalonialainen 27 vuotias keskikenttäpelaaja laukoi 26 maalia ja syötti 23, kun Barcelona voitti Mestarien liigan, Espanjan liigan ja Espanjan cupin. Samaan aikaan Espanjan maajoukkue on noussut Putellasin kipparoimana maailman terävimpään kärkeen.

Vuoden paras naisjalkapalloilija palkittiin omalla kultaisella pallolla nyt kolmatta kertaa, ja Putellas on ensimmäinen espanjalainen, joka saa palkinnon.

Vaikka Espanja on kova jalkapallomaa, ovat espanjalaiset pelaajat olleet harvinaisuus parhaina palkittujen joukossa. Ennen Putellasta palkinnon yleisessä sarjassa on voittanut kaksi espanjalaista: Alfredo Di Stéfano (joka oli syntyjän argentiinalainen) vuosina 1957 ja 1959 sekä Luis Suárez vuonna 1960.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...