Poikkeussäädösten rikkominen voi käydä kalliiksi

 

Kolmannen eristysviikon kuluessa voidaan yleisesti todeta, että Fuengirolan asukkaat ovat noudattaneet voimassa olevan hälytystilan asettamia rajoituksia hyvin. Aina joukkoon mahtuu kuitenkin joitain, jotka eivät joko ymmärrä täysin mitä saa ja ei saa tehdä, tai muuten vaan kuvittelee olevansa muiden yläpuolella.

Toisen karanteeniviikon aikana Fuengirolan poliisi on jakanut 122 sakkoa ihmiselle ja yrityksille, jotka ovat rikkoneet voimassa olevia poikkeussäännöksiä. Ensimmäisen poikkeusviikon aikana vastaava lukema oli 97. Näin ollen kahden ensimmäisen karanteeniviikon aikana sakkoja on kirjoitettu kaikkiaan 219 kappaletta.

Vaikka jaettujen sanktioiden määrä on toisella viikolla ollut kasvussa, tämä ei tarkoita että kansalaistottelemattomuus olisi ollut kasvussa, päin vastoin. Määrän kasvu selittyy sillä, että poliisi on tiukentanut linjaansa. Ensimmäisinä eristyspäivinä selkeistäkin rikkeistä selvisi torumisella ja opastuksella, kun taas viime päivinä linja on ollut huomattavasti tiukempi.

Paikallispoliisista muistutetaan, että jos haluaa ilmoittaa jonkun toimivan vastoin voimassa olevia määräyksiä, kannattaa soittaa suoraan numeroihin 091, 092 tai 112. Se on huomattavasti tehokkaampaa kuin esimerkiksi raportoida asiasta sosiaalisessa mediassa.

Poikkeustilan säädösten rikkomisesta seuraa yleensä 100-600 euron sakko. Vakavammissa tapauksissa sakko voi olla 600-30.000 euroa. Poikkeuksellisen vakavasta rikkeestä voi seurata jopa 600.000 euron sakko.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos