Kukon murtovaras jäi kiinni – kuva ja video paljastivat

 

-Kävin tänä aamuna tunnistamassa miehen. Prosessi oli kuin elokuvissa, minulle näytettiin rivissä 12 kasvokuvaa ja niistä piti valita. Sen verran läheltä rosvon näin, että tunnistaminen oli helppoa, kertoo Henry Aflecht.

Aflecht sattui paikalle murtovarkauden kesken. Hän tuli sunnuntaina 22.3. iltapäivällä tarkistamaan, että Kukossa kaikki on hyvin. Aflechtin omistaman Radio Finlandian lähetyskalustoa oli Kukossa ja hän oli huolestunut, koska edellisenä yönä samoihin tiloihin oli murtauduttu.

-Kun tulin paikalle, ravintolan ovi oli auki. Soitin ravintolan isännälle Antti Pekkariselle ja hän lähti tulemaan paikalle. Menin ravintolan ovensuuhun odottamaan, koska pelkäsin, että hälytyslaitteet lähtevät soimaan, jos astun sisään. Hetken odotettuani tummahko mieshahmo kiersi rakennusta pariin kertaan ja yhtäkkiä hän seisoi edessäni ovella selvästi sisään tulossa. Kun hän näki minut, mies kääntyi kannoillaan ja lähti nopeasti pois. Ehdin onneksi saamaan hänestä kuvan, kun hän kulki kadun toisella puolella.

Tämä Henry Aflechtin ottama kuva oli ratkaisevassa roolissa murtovarkaan tunnistuksessa.

Aflechtin ottama kuva ja ravintolan videotallenteet todistivat, että kyse oli varkaasta. Videolla näkyy selvästi, kuinka hän ottaa kaikessa rauhassa televisioita katosta ja seinältä ja kävelee ulos.

-Jos ymmärsin oikein poliisien puheista, mies oli saatu kiinni jonkin toisen rikoksen yhteydessä ja hänet tunnistettiin samaksi kaveriksi, joka näkyy kuvassani ja valvontavideoilla.

Epäilty on nyt pidätettynä ja häntä odottaa oikeudenkäynti useasta murtorikoksesta. Toistaiseksi miehen varastamia televisioita ei ole löytynyt. Videoiden ja kuvan lisäksi poliisi sai paljon yleisövihjeitä miehen liikkeistä.

-Täytyy antaa Espanjan poliisille iso tunnustus, että tällaisenkin murtovarkauden saivat selvitettyä. Kiittelin rallienglannillani poliiseja ja he kiittelivät minua ripeästä kuvan ottamisesta. Kumartelimme toisillemme poliisilaitoksella hyvässä hengessä, Aflecht kertoo hymyillen.

Radio Finlandian omistaja Henry Aflecht oivalsi ottaa kuvan epäilemästään murtovarkaasta.

Ravintolasta kerrotaan, että sunnuntainen murtovarkaus oli poikkeuksellisen röyhkeä. Kun mies aamulla oli saanut murrettua oven auki, hän kävi useaan otteeseen noutamassa televisioita kaikessa rauhassa, aivan kuin olisi ollut oikealla asialla. Ravintolan hälytysjärjestelmä oli aktivoituna, järjestelmästä vastaava yhtiö selvittää nyt, miksei hälytystä tullut, vaikka esimerkiksi saman järjestelmän videotallenteet tallentuivat murron aikana.

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos