Los Pactos del Bar Yupiter

Espanjan hätätila varmisti sen, että nykyinen perustuslaki pitää räjäyttää ja sen jälkeen luoda säännöstö, joka estää hallituspuolueiden diktatuurin ja kunnioittaa ihmisoikeuksia kuten vapautta tai oikeutta tehdä työtä. Julkisen terveydenhuollon tehtävä on estää pandemiat – ei vankilan.

Nykyinen perustuslaki on tehty kiireellä diktaattori Francon kuoleman jälkeen vuosina 1977–78, kun emeritus kuningas Juan Carlos I päätti hyljätä odotetun francolaisen monarkian ja ohjata Espanjan rauhanomaisesti kohti parlamentaarista monarkiaa.

Perustuslaki sorvattiin 36 sortovuoden jälkeen keskellä poliittisia kidnappauksia, murhia ja pommi-iskuja. Lähes tulkoon kuka tahansa suomalainen kirjoittaisi Yupiterin terassilla pienellä porukalla oikeudenmukaisemman perustuslain. Los Pactos del Bar Yupiter.

Harmittaa, etten laittanut Business Finlandille sadantuhannen euron koronatukihakemusta viidestä suomalaisesta ja yhdestä ruotsalaisesta konsultista koostuvalle yritykselle. Tehtävänä olisi ollut luoda Pyreneiden niemimaan jättiläiselle uusi perustuslaki, joka takaisi, ettei ihmisiä enää koskaan suljeta koteihin kuin andalusialaisia metsästyskoiria maakuoppiin. Tule apuun Anja!

Vaikka Pääkkösten sekä monien muiden arvostama Suomen tunnetuin eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen vaihtoi hiippakuntaa jo aikoja sitten, niin saisimme varmasti kokoon hyvän porukan. Punkkua kaikille.

Uusi perustuslaki olisi kolmivaiheinen ja sen päätteeksi Espanjasta tulisi ihmisoikeuksia kunnioittava länsimainen demokratia vuonna 2023 tai 2025 – riippuen punkun määrästä. Vuodesta 1978 lähtien olemme olleet vaiheessa 0.

PS. Sleepy Sleepersin legendaarista sanoitusta muotoillen: Korona tulee, korona tappaa! Tämä oli vasta eka erä. Ihmiskunnan on vain kestettävä iskuja kuten Muhammad Ali kesällä 1974 George Foremania vastaan. Viimeistään 15. erässä löytyy rokote.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...