Valtion kyydillä

 

Koirat odottivat kintut ristissä ulospääsyä, joten päätimme ulkoiluttaa yhdessä. Vaikkakin pidimme kohtuullisen kymmenen metrin välimatkan, niin ei olisi pitänyt. Poliisi pysäytti ja kysyi, että milläs asialla ollaan. Vastattiin, että on kakkahätä. Sitten tiedusteltiin osoitettamme, totesivat sitten, että olemme liian kaukana kodistamme, yli 200 metriä. Metrimittari oli unohtunut kotiin. Sitten tarkistettiin henkkarit ja todistus asuinpaikasta. Puolisollani ne olivat mukana, minulta oli unohtunut eteisen pöydälle. Nyt täytyy nimittäin kantaa henkilökortti ja todiste asuinpaikasta aina mukana.

Siispä koirat jäi puolisolleni ja minä mustamaijaan. Siis sain ilmaisen valtion kuljetuksen kotiini runsaat 200 metriä poliisien saattelemana kotiini, yrittivät tulla samaan hissiin kanssani. Silloin olin tiukkana, vain yksi henkilö kerrallaan. Uskoivat. Sitten esitin henkiökorttini ja todistuksen, että asun kotonani. Poliisit poistuivat sanoen hasta luego (tapaamisiin). Vastasin, että toivottavasti ei. Nyt on kansalaiset tosi kyseessä, ja muistakaa nuo kaksi tärkeätä dokumenttia kantaa aina mukananne.

Kimmo Sahlman

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos