Ei päivämääriä rantojen ja baarien avaamiselle

Pääministeri sanoo, että ”uuteen normaaliin ” siirrytään seuraavan 6-8 viikon aikana. Maskien käyttö pysyy vahvana suosituksena kaikkien höllennystoimenpiteiden lomassa.

Höllennyksiä ei tehdä koko maahan kerrallaan, vaan edetään alueittain. Andalusia päässee avaamaan kauppoja ja muita pieniä yrityksiä jo 10.5. Andalusian tartuntatilanne on yksi parhaita Espanjassa.

Hallitus uskoo, että heidän lanseeraamansa kolmivaiheinen järjestelmä ilman tarkkoja päivämääriä on parempi kuin naapurimaiden. Tällä tavoin voidaan tarkemmin seurata höllennyksien vaikutuksia tartuntamääriin.

Purkusuunnitelmassa on erityisesti kiinnitetty huomiota turismisektorin henkiin herättämiseen. Se on kokenut suurimmat kolaukset karanteenin vuoksi ja se edustaa 12%:a Espanjan bruttokansantuotteesta.

Viime sunnuntaina lapset pääsivät ulos. Suunnitelmissa on päästää myös aikuiset kävelylle tulevana viikonloppuna. Eri lähteistä on vuotanut tietoa, että kävelyretkille tulee erilaisia aikatauluja. Näistäkin kerromme tarkemmat tiedot heti kun ne ovat käytettävissä.

Tässä pääpiirteittäin hallituksen kaavailemat vaiheet. Tarkkoja päivämääriä ei haluta asettaa, tilannetta seurataan.

Vaihe 0

-se missä nyt ollaan. Pieni lievennys tulee ensi viikonloppuna, kun aikuiset pääsevät ulos liikkumaan. Muuten vaiheeseen 1 siirryttäneen 10.5. jälkeen niissä maakunnissa, joissa tartuntatilanne on hyvin hallinnassa.

Vaihe 1

-Pienet yritykset auki tiukoin säännöksin.

-Ostoskeskukset pysyvät edelleen kiinni.

-Kirkkoihin pääsee 30% tilan kapasiteetista.

Vaihe 2

-Ruokaravintolat voivat avata. Ravintoloiden osalta odotetaan selkeitä ohjeita, miten ovia voi pitää auki. Tulossa on siivous- ja desinfiointisääntöjä, sekä kapasiteetin rajoituksia. 30% kapasiteetista on todennäköinen mahdollisuus.

-Koulut avataan jossain määrin. Lähinnä sellaiset pienet lapset, joiden vanhemmat käyvät töissä voivat mennä kouluun.

-Kulttuuristakin päästään nauttimaan. Elokuva- ja muut teatterit saavat avata, mutta vain 30% kapasiteetista saa olla käytössä. Ulkona saa järjestää max. 400hlö tilaisuuksia, kaikilla oltava istumapaikat.

Vaihe 3

-Tässä ollaan jo melko normaalissa elämässä. Alueiden välinen tartuntakehitys kuitenkin vaikuttaa vaiheeseen 3 siirtymistä. Hallitus haluaa huolehtia siitä, että ongelma-alueilta ei siirrytä avatuille alueille tartuttamaan ja aloittamaan toista aaltoa.

Nämä vaiheet on tarkoitus käydä kaikki läpi seuraavan kahden kuukauden aikana. Aikataulut, samoin kuin säännökset tulevat tosin muuttumaan vielä moneen kertaan. Tämä tosin on toimittajan arvio.

 

Tässä artikkelissa on käytetty lähteenä Málaga Hoy ja El Pais sivustoja.

 

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos