Fuengirolassa poikkeuksellisen vähän koronatartuntoja

Malagan provinssissa on koko epidemian aikana todettu yhteensä 3060 tartuntaa. Málagan kaupungin alueella tartuntoja on todettu 1.652 kappaletta, eli reilusti yli puolet koko provinssin tapauksista. Suhteutettuna kaupungin väestömäärään, Málagan kaupungissa 0,28% asukkaista on todennetusti saanut Covid 19 tartunnan. Pääkaupungin luku on suhteellisestikin huomattavasti korkeampi kuin provinssissa keskimäärin. Kaikkien provinssin kuntien keskimääräinen todennettujen tartuntojen määrä on 0,18% asukkaista.

Alueen suomalaiskaupungit pärjäävät tilastossa kohtuullisesti. Fuengirola on listassa poikkeuksellisen hyvässä asemassa. Fuengirolan väestöstä ainoastaan noin 0,07%:lla on todettu tartunta. Tartuntoja Fuengirolassa on todettu yhteensä 58. Lähes yhtä hyviin lukemiin pääsee Mijas, missä on todettu 59 tartuntatapausta (0,07%)

Muissa suomalaiskaupungeissa vastaavat luvut ovat hieman huonompia. Esimerkiksi Benalmádenassa tartuntoja on 101, mikä vastaa 0.14% väestöstä. Torremolinosin luvut ovat 100 (0,14%), Marbellassa 222 (0,15%).

Vielä Fuengirolaa paremmin tilastoissa sijoittuu myös suomalaisten suosima Nerja, joka sijaitsee Málagan itäpuolella. Siellä tartuontoja on todettu vain 7, mikä on 0,03% väestöstä.

Málagan provinssin kunnista tartuntoja on todettu 65:n kunnan alueella. Yhteensä kuntia provinssissa on 103, eli 65%:ssa kunnista tartuntaa on todettu. 38 provinssin kuntaa on säilynyt kokonaan ilman todennettuja tartuntoja. Tällaisia ovat esimerkiksi Monda, jossa kuvattiin Vain elämää sarjaa, myös suosittu matkailukohde Istan on puhdas.

Luvuissa on huomioitu kaikki todetut tartunnan saaneet. Mukana ovat myös parantuneet ja kuolleet potilaat. Luvut perustuvat tietoihin, jotka olivat viranomaisten käytettävissä lauantaina 25.4. klo 20.

Tässä listaa joistain Málagan provinssin kuntien tartuntamääristä.
Alhaurin de la Torre 92
Alhaurin el Grande 32
Benalmádena 101
Coin 23
Estepona 45
Fuengirola 58
Málaga 1.652
Marbella 222
Mijas 59
Nerja 7
Ronda 97
Torremolinos 100
Velez-Málaga 107

Tämän jutun teossa on pääasiallisena lähteenä käytetty Málaga Hoy -sivustoa. Kaikkien Málagan provinssin kuntien luvut löytyvät esimerkiksi täältä: Málaga Hoy koronavirus

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos