Lapset saavat ulkoilla myös hoitajan kanssa

 

 

Espanjan hallitus antoi tänään asetuksen, joka vapauttaa alle 14-vuotiaat lapset karanteenista. Lapsilla on sunnuntaista lähtien oikeus ulkoilla päivittäin yhden vanhempansa, huoltajansa tai lapsenvahdin kanssa tunnin ajan aamuyhdeksästä iltayhdeksään asti.

Lapsenvahdilla täytyy olla mukana vanhempien allekirjoittama lupalappu, josta selviää, että lapsenhoitaja asuu perheen luona. Lupa koskee siis lähinnä uutta avio- tai avopuolisoa sekä täysi-ikäisiä sisaruksia, mutta myös au paireja sekä kotiin palkattua kodinhoitajaa.

Aikuinen saa kaitseta ulkona enintään kolmea lasta kerrallaan ja he saavat kulkea noin kilometrin päähän kotoaan. Aikuinen vastaa myös siitä, että lapset pitävät turvallisen etäisyyden toisen perheen lapsiin ja aikuisiin, mikä on viranomaisten mukaan puolestatoista metristä kahteen metriin.

Terveysviranomaiset muistuttavat, että hygieenisyydestä on pidettävä huolta ulkoilun jälkeen pesemällä kädet huolellisesta.

Mijas ja Marbella ovat jo ilmoittaneet, että kaupunkien rannat avataan niitä lapsiperheitä varten, jotka asuvat alle kilometrin päässä mereltä.

Sen sijaan Fuengirolan, Torremolinosin ja Málagan kaupunkien viranomaiset eivät ole antaneet mitään ilmoitusta. Asia selviää parhaiten käymällä paikan päällä tarkistamassa, onko rajoitukset purettu.

Kuinka pitkälle saat lähteä omasta kodistasi? Tarkista asia El Sur -sanomalehden laskurilla kirjoittamalla tyhjään kenttää osoitteesi ja klikkaamalla ”Calcular”.

Tässä linkistä pääset El Sur -lehden laskuriin: Calculadoras Sur | Covid-19 | Desplazamiento permitido a niños

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...