Kellot soivat Hemingwaylle

 

Kirjakauppa Hemingway Fuengirolan Los Bolichesissa lopettaa toimintansa kuluvana syksynä. Kauppa on toiminut maamerkkinä ja kohtauspaikkana alueen suomalaisille yli kahden vuosikymmenen ajan.

Hemingwayn lopettaminen on eittämättä huono ja surullinen uutinen. Syyt lopettamiseen ovat kuitenkin olleet havaittavissa jo pitkään. Kirjakauppa-ala on jäänyt digitalisaation varjoon lähes kaikella mahdollisella tavalla. Fyysiset kirjat tilataan netistä, iso osa kirjoista kulutetaan digitaalisina, joko ääni- tai e-kirjoina. Sellaisia ei haeta kivijalkakaupoista.

Hemingwayn pysyminen pystyssä näinkin pitkään on ollut syvän kumarruksen arvoinen suoritus. Rimaa hipoen on varmasti menty jo useampi vuosi, koronan aiheuttamat matkustus- ja liikkumisrajoitteet veivät viimeisetkin eloonjäämismahdollisuudet.

Koronan piikkiin Hemingwayn lopettamista ei voi laittaa. Kirjakaupalle kävi vähän kuten Kaipolan sanomalehtipaperitehtaalle Suomessa. Kysyntä väheni ja sitä myötä kannattavuus katosi jonnekin pidemmälle siirtyvään horisonttiin.

Aurinkorannikon suomalaiset saavat jatkossakin hankittua ne tuotteet, joita Hemingway myi. Suru Hemingwayn loppumisesta liittyy sen luoman henkisen pääoman katoamiseen. Kauppa toimi alueen suomalaisen kulttuurin kehtona. Siellä tavattiin kirjailijoita, runoilijoita ja taiteilijoita kasvotusten.

Suuri kiitos kuuluu kolmelle vuosien saatossa Hemingwayn kirjakauppaa ylläpitäneelle perheelle. Te annoitte meille paljon enemmän, kuin pienen kivijalkakaupan Los Bolichesin sivukadun varrella.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...