Ahneus nostaa päätään

Koronan edetessä ihmisten rahanahneus on lisääntynyt sitä enemmän, mitä enemmän mahdollisuuksia on rahastaa mahdollisilla tuilla tai koronaan liittyvillä bisneksillä. En ymmärrä niitä tyyppejä joille satku on niin tärkeä, vaikka firman varallisuus on miljoonia ja tulot kymmeniä tuhansia kuukaudessa, että kannattaa paljastaa ahneuden kasvonsa. Tässä ainutlaatuisessa tilanteessa se on mieleen jäävää. On ihan tarpeeksi todellisia hädänalaisia yrityksiä, joille ei heru euroakaan.

Muutenkin nyt keskustellaan siitä, pitäisikö koronan antaa tehdä tehtävänsä nopeasti jolloin ruumiita tulee heti paljon, erityisesti vanhuksia, vai pidemmällä aikajaksolla jolloin talous kärsii enemmän ja siitä syystä tulee enemmän yritysruumiita ja jopa hengen menetyksiä. Tulevaisuus on kuitenkin hämärän peitossa ankeudessaan, eikä se ole yksistään koronan aiheuttama. On iso riski avata portteja liikaa liikkumiselle taloudellisen paineen takia, ja pyrkiä samaan oravanpyörään, jossa ihminen on vain tuotantoväline. Toivottavasti korona on avannut ihmisten silmiä, vaikka on niitä sulkenutkin.

Ainakin se olisi pitänyt huomata miten suuri on ihmisten joukkovoima. Yhteisellä tekemisellä voimme pitää tämän Telluksemme ihmisellekin elinkelpoisena, siitä on raju näyttö jo lyhyeltäkin koronajaksolta. Suuret määrät ihmishenkiä on pelastunut ja ilmasto puhdistunut jo nyt.

En voi olla mainitsematta myös siitä miten tietämättömiä ihmiset ovat, kun avaavat mielipiteitään julkisesti. Aihetta totisesti onkin ja kritiikki on toki tarpeellista, rääpimiset ja nimittelyt ilman parempaa tietoa ovat kuitenkin hämmentäneet ainakin itseäni.

Vesa Uusi-Kilponen

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos