Kolmen joulupaketin tarina

Istun elämäni ensimmäisen oman joulukuusen alla. Vuosikymmenet olen onnistuneesti vältellyt kuusenhakumatkat, tarpomiset umpihangessa ja Töölöntorin kuusikauppiaiden houkuttelevan tarjonnan. Oma kuuseni on puhdasverinen thaimaalainen 180 senttinen muovikuusi. Se tarttui mukaani Málagan Leroy Merlinin vilkkuvien valojen jouluosastolta viime viikolla. Nyt kuuseni on kuin Walt Disneyn joulusadusta. Ylpeänä olenkin lähetellyt kuvia ystävilleni tästä taianomaisesta kuusesta.

Kuusen alla on kolme pientä pakettia, joista avautuu kolme suurta unelmaa.

Kultaisesta paketista löytyy uusi etutaskuun menevä lompakko ja sinne sujahtava BioNtech-Pfizer:n Covid-kortti. Nämä ovat uudet matkalippuni maailmalle. Lompakkoni on tyhjä, mutta näiden lääkeyhtiöiden lompakot ovat paksuja. Ainoastaan EU on ostanut heidän rokotteitaan 300 miljoonaa kappaletta. Olisikin pitänyt aikoinaan hankkia BioNTech:n tai Pfizerin osakkeita ihan roppakaupalla.

Hopeinen paketti sisältää pussillisen Mercadonasta hankittua herkullista soijarouhetta. Valitettavasti 80% maailman soijasta käytetään kuitenkin eläinrehuksi. Ympäristön ja ihmisen kannalta soijaa kannattaisi syödä soijana, ei eläinten kautta kiertävänä rehuna. Soijapihvi on ympäristölle selvästi parempi valinta kuin jauhelihapihvi. Ja maistuu vielä perinteistä jauhelihapihviä paremmalta.

Pronssinen paketti on oikeammin grafiitin harmaa ja soittaa tuttua sävelmää joulukuusen alla. Uudenkarhea iPhone 12 Pro Max odottaa uutta omistajaansa. Se haluaa, että sillä kuvataan, viestitään ja muutetaan tätä ylikansoittunutta maailmaa.

Tämä taianomainen Walt Disneyn joulu on unelmoinnin, asennemuutoksen ja fakkiutuneista ideologioista irtaantumisen joulu.

Markus Aho

Kirjoittaja on Aurinkorannikolla toimiva kiinteistövälittäjä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...