Joululotto räväytti riemun kattoon Mijasissa

 

Tiistaina arvotun Espanjan joululoton suurimmat palkinnot kiersivät tälläkin kertaa Málagan provinssia, mutta aivan tyhjin käsin ei sentään jääty. Koko provinssin alueelle voittoja kertyi 1.098.000 euroa. Tästä summasta leijonan osa meni Mijasiin. 80.000 asukkaan kaupunkiin meni lottovoittoja 900.000 euron edestä. Summa muodostuu 150:stä 6.000 euron voitosta.

Málagan provinssille kokonaisuudessaan arvonta oli kitsas. Päävoiton ohella myös kakkos-, kolmos- ja nelostason voitot kiersivät Málagan kokonaan. Tulos on heikoin sitten vuoden 2013.

Espanjan joululotto, virallisesti Sorteo Extraordinario de Navidad, tai lyhyemmin Lotería de Navidad, on maailman toiseksi vanhin yhtämittaisesti edelleen käynnissä oleva lotto. Se kulkee myös lempinimellä el Gordo, joka viittaa arvonnan päävoittoon.

Espanjan joululotto on myös maailman rahakkain lotto. Suurin yksittäinen voitto, eli ”el Gordo” on tosin ”vain” 4.000.000 euroa, mutta joululotossa jaetaan joka vuosi yhteensä yli 2 miljardia euroa voittoja. Tänä vuonna summa on hieman reilut 2,4 miljardia. Ennätysvuosina on päästy lähelle kolmea miljardia. Kokonaissummalla mitattuna kyseessä on maailman suurin lottopotti.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...