Ilmanlaatu on parantunut Espanjassa merkittävästi

 

Suurena syynä ilmanlaadun paranemiseen ovat luonnollisesti pandemian aiheuttamat liikkumisrajoitteet ja etätyön merkittävä lisääntyminen. Saasteiden määrä Espanjan kaupunkien ilmassa on tuoreen tutkimuksen mukaan nyt selvästi pienempi kuin kertaakaan yli kymmeneen vuoteen.

Esimerkiksi typpioksidin pitoisuus maalis-lokakuussa oli 38% pienempi kuin vastaavaan aikaan keskimäärin viimeisen 10 vuoden aikana. Ensimmäisen lockdownin aikana maalis-kesäkuussa typpioksidin määrä Espanjan 80 suurimmassa kaupungissa putosi peräti 50%.

Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että jos Espanja ei tee jotain liikenteelleen, nousevat saastelukemat entiselleen heti kun liikkuminen palaa ennalleen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...