Koronarajoitukset säilyvät pääosin ennallaan 10.12. asti

 

Tämänhetkiset rajoitukset niin liikkumisessa kuin liiketoiminnassakin pysyvät pääosin samoina myös maanantain, 23.11. jälkeen. Yöllinen ulkonaliikkumiskielto alkaa edelleen klo 22 ja päättyy klo 07. Myös kaupunkien välisen liikkumisen rajoitukset pysyvät ennallaan.

Pieniä myönnytyksiä Moreno kuitenkin lupasi joillekin liiketoiminnan aloille. Ensi tiistaista 24.11. alkaen hän totesi, että ravintolat voivat pitää ovensa auki take away toimintaa varten. Ravintolasalit pitää siis edelleen sulkea asiakkailta klo 18, mutta kotiin asiakkaat saavat hakea annoksia klo 21.30 asti.

Moreno totesi myös, että leluja myyvät liikkeet voivat jatkossa pitää ovet auki klo 20 asti. Tämän takana on ajatus siitä, että lahjaostokset eivät ruuhkauttaisi kauppoja.

Granadan provinssissa, missä koronatilanne on edelleen erittäin paha, pysyvät voimassa niin ikään samat, tiukemmat rajoitukset jotka siellä ovat jo voimassa. Moreno kuitenkin lupasi, että Granadan tilannetta seurataan jatkossa viikoittain, eikä kahden viikon jaksoissa kuten muita alueita. Näin helpotuksia päästään tekemään nopeammin, jos niihin on edellytyksiä.

Tällä kertaa ilmoitetut koronatoimet ovat voimassa hieman yli kaksi viikkoa, eli 10.12. asti. Moreno esitti toiveenaan, että siihen mennessä rajoitukset olisivat purreet niin, että liikkumista päästäisiin lisäämään joulua kohti.

On myös hyvä muistaa, että sunnuntaina kuultiin se, mitä Andalusian itsehallintoalueen johtaja Juanma Moreno asiasta kertoi. Andalusian virallista tiedotetta, BOJAa (vastaa Espanjan keskushallinnon BOE-tiedotetta) ei asiasta ole vielä julkaistu, joten muutokset ovat edelleen mahdollisia.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...