Huumejengit ammuskelevat entistä enemmän

 

Ampumistapaukset eivät sentään vieläkään ole jokapäiväisiä tapahtumia, mutta lisääntymään päin ne ovat selvästi olleet. Aseiden paukkumiseen päätyvät konfliktit liittyvät yleisesti huumerikollisuuteen ja keskittyvät usein Marbellan ja Esteponan alueille.

Viime viikolla huumejengin jäsenet yrittivät kidnapata kilpailevan jengin jäsenen pojan. Kidnappaus epäonnistui, mutta poikaa ammuttiin käteen ja jalkaan varoitukseksi.

Viime sunnuntaina Marbellassa joukko brittimiehiä päätyi ryyppyillan päätteksi kadulle tappelemaan, jolloin yksi miehistä ampui kaveriaan kahdesti päähän. Ampujalla on rikosrekisteri huumeiden salakuljetuksesta.

Nämä ovat vain kaksi viimeisintä esimerkkiä huumerikollisuuteen kytkeytyvästä ammuskelusta Aurinkorannikolla. Näissä molemmissa tapauksissa vältyttiin kuin ihmeen kaupalla kuolonuhreilta, mutta aina ei käy niin onnekkaasti.

Viranomaisten laskelmien mukaan vuodesta 2018 tähän päivään Aurinkorannikon tuolla alueella on jengien välisissä selkkauksissa kuollut noin 20 henkeä.

Huumerikollisia vetävät Aurinkorannikolle samat syyt kuin muitakin ihmisiä: Ilmasto, elämänlaatu ja kulkuyhteydet ovat kaikkien mieleen. Sen lisäksi rikollisten on helppo kätkeytyä virkavallalta muiden ulkomaalaisten vilinään. Aurinkorannikon houkuttelevuutta lisää myös lyhyt matka Marokkoon, mistä tulee loputtomasti hasista, sekä alueen erinomainen soveltuvuus marihuanan kasvattamiseen.

Sisäministeriön arvion mukaan Aurinkorannikolla toimii tätä nykyä yli 100 rikollisryhmää lukuisista eri maista. Määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2013.

Jos jotain lohduttavaa hakee tilastoista, niin näyttää siltä, että sivulliset joutuvat kärsimään jengien keskinäisistä taisteluista hyvin harvoin. Viimeiset sivulliset kuolonuhrit olivat vuonna 2004, kun 7-vuotias lapsi ja 36-vuotias mies kuolivat ammuskelussa marbellalaisessa parturiliikkeessä.

Lähde: El País

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesäjuoma?

View Results

Loading ... Loading ...