Espanjan koronaluvut menevät uusiksi

 

Perjantain tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että koronavirukseen kuolleiden kokonaismäärä Espanjassa on nyt 19.478 ja nousua on vuorokaudessa 585 tapausta. Vuorokautta aiemmin ilmoitetuissa luvuissa kokonaismäärä oli kuitenkin jo 19.130, johon verrattuna nousua on vain 348.

Terveysministeriön tiedotuksesta vastaava johtaja Fernendo Simón selitti, että ero johtuu siitä, että yhdellä maan itsehallintoalueista (jonka hän jätti nimeämättä) tapausten kirjaamisissa on ollut ristiriitaisuuksia. Nyt terveysviranomaiset ovat lähettäneet uudet, entistä tarkemmat ohjeet koronatilastojen kirjaamisesta kaikille itsehallintoalueille. Tästä johtuen, Simónin mukaan, luvuissa saattaa olla vielä lähipäivinä pientä heittoa, joka tasaantuu, kun uudet ohjeet saadaan käytäntöön kaikkialla.

Huomionarvoista luvuissa on esimerkiksi se, että nyt ilmoitettu parantuneiden kokonaismäärä (72.963) on yli 1.800 pienempi kuin vuorokautta aiemmin. Siitä huolimatta uusia parantuneita on tänään ilmoitettu yli 3.500.

Ohessa joka tapauksessa ne luvut, jotka viranomaiset tänään julkistivat. Luvut on tuttuun tapaan

päivitetty torstai-iltana 16.4. klo 21. Suluissa muutos viimeisen vuorokauden aikana (joka ei siis välttämättä täsmää aiemmin ilmoitettuihin lukuihin):

Andalusia:

  • Todettuja tartuntoja 11.053 (+246)
  • Kuolleita 940 (+28)
  • Parantuneita 2.790 (+156)

Espanja:

  • Todettuja tartuntoja 188.068 (+5.252)
  • Kuolleita 19.478 (+585)
  • Parantuneita 72.963 (+3.502)

Jaa artikkeli:

Mainos
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pitäisikö koululaisten lomaa siirtää myöhemmäksi?

View Results

Loading ... Loading ...
Mainos